Skip to main content

Disney va reînvia Star Wars, la sfârșitul lui 2015

 

Sursa foto: Le Figaro
Sursa foto: Le Figaro

Publicitate

Următorul film din franciza Războiul stelelor ("Star Wars") va fi lansat în cinematografe pe 18 decembrie 2015, au anunţat producătorii de la studiourile Disney, la sfârșitul săptămânii trecute, potrivit Le Figaro.

Studiourile Disney au cumpărat, în 2012, compania Lucasfilm, cea care produce seria "Star Wars", pentru suma de 4,05 miliarde de dolari în 2012. În momentul achiziției, Disney a anunțat că dorește să mai lanseze trei filme noi în această serie.

Noul film, al cărui titlu provizoriu este "Star Wars: Episode VII", "va deschide sezonul cinematografic al sărbătorilor de iarnă" și având în vedere data lansării (18 décembrie 2015) "echipa va avea suficient timp pentru a produce acele imagini senzaționale specifice seriei", a declarat Alan Horn, președintele studiourilor Walt Disney.

Lansarea lungmetrajului în această perioadă a anului este o abatere de la tradiția francizei Star Wars, toate celelalte șase filme de până acum fiind lansate în luna mai, în anticiparea sezonului de vară.

Filmările pentru noua peliculă vor debuta în primăvara anului 2014 și vor avea loc în Marea Britanie. Lungmetrajul va fi regizat de cineastul J.J. Abrams, devenit celebru după ce a regizat cele mai recente pelicule dintr-o altă franciză SF de succes, "Star Trek".

Potrivit presei internaţionale, Harrison Ford, Carrie Fisher şi Mark Hamill, care au făcut parte din distribuţia originală Star Wars, se află în negocieri avansate pentru a-şi relua rolurile care i-au făcut celebri.

Star Wars, una dintre cele mai profitabile francize din istoria cinematografiei

Dacă totul se va derula conform planurilor, Star Wars VIII va ieși pe piață în 2017, iar cel de-al IX-lea film din această saga va apărea în cinematografe în 2019.

Filmele precedente ale acestei serii au generat 4,4 miliarde de dolari, în ultimii 35 de ani, și reprezintă "un univers practic nelimitat de personaje și povești care pot inspira viitoarele producții", după cum spuneau reprezentanții Disney în momentul în care au cumpărat Lucasfilm.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu