Skip to main content

Concursul pentru licențele Radio Guerrilla nu se va mai ține, până la lămurirea aspectelor juridice

 
Concursul pentru licențele Radio Guerrilla nu se va mai ține, până la lămurirea aspectelor juridice
CNA

CNA

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a decis amânarea concursului pentru cele 23 de frecvențe care au aparținut Radio Guerrilla, până la lămurirea aspectelor juridice dintre Realitatea Media și CNA.

Consiliul a luat această decizie după ce Realitatea Media a contestat în instanță decizia CNA de retragere a licențelor Guerrilla, în luna septembrie.

Potrivit reprezentantului departamentului juridic, Tribunalul București a dat o ordonanță președințială prin care a suspendat decizia CNA din luna septembrie. „Am încercat să obținem motivarea acestei hotărâri. Până vineri nu ni s-a dat această hotărâre. Am depus recurs direct la Curtea de Apel, iar luni avem termen. De asemenea, pe rolul Curții de Apel București mai este un dosar prin care Realitatea Media solicită anularea și suspendarea deciziei 500 (decizia de retragere a licențelor Guerrilla - n.r.). Dosar care are termen mâine, 20 noiembrie. Această decizie este încă în litigiu și este greu de apreciat soluțiile celor două instanțe.”, a spus reprezentantul departamentului juridic al CNA.

Întrebat de Monica Gubernat, membru CNA, cât ar însemna o anulare a acestui concurs, reprezentantul departamentului juridic a declarat că cel puțin șase luni.
Viorel Vasile Buda, membru CNA, a declarat că în oricare variantă, concursul nu se poate ține în aceste moment.

Dumitre Ciobanu, șeful departamentului juridic: Atâta timp cât este încă în litigiu ar fi mai bine să amânăm acest concurs cu privire la frecvențele Radio Guerrilla.

Narcisa Iorga, membru CNA– Nu mai departe de o săptămână am avut o situație similară cu Click FM. Dacă mergem pe ideea de a renunța deocamdată la concurs, formula există. În cazul Click FM erau două decizii de la Curtea de Apel, iar aici e o decizie a Tribunalului București, care nu are nicio competență în cazul CNA. Așa că de ce să anulăm?

Citește și:

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Treaba cu Guerrila e aiurea, au zis ca aveau de gand sa vanda licentele, dar, si altii au vandut si cumparat licente, de ce tocmai cu Guerrilla au avut acum treaba, interes politic sau o exagerare a CNA, daca erau la fel de corecti licenta nationala pentru InfoPro trebuia si ea scoasa la licitatie pentru un post cu format news, talk-show, gen Cadena SER, Cadena Cope din Spania, acum au cale libera pentru Pro FM, cu totul alt format, avem o gramada de posturi cu acelasi format, e aiurea. hai 2, 3 dar deja toate frecventele se ocupa de anumite trusturi, aceeasi muzica, aceleasi glume de prost gust. Daca la licitatiile astea nu castiga posturi cu tematica diversa, fie de sport, religioase, unde e cazul, posturi cu alta muzica, gen Clandestino Fm, atunci n-am facut treaba buna cu tot cu licitatiile astea.
  • "Decât ce...."
    "Nu desface 11 membrii (cu doi "i")..."
    Dar bine ca iti dai cu parerea, stimabile.
    Mai incearca cu gramatica sau suna-ti un prieten.

Trimite un comentariu