Skip to main content

O asociație comunistă vrea să interzică volumul lui Adelin Petrișor despre Coreea de Nord

 

Adelin Coreea 1Președintele unei asociații comuniste din România (Asociația România Muncitoare) vrea să interzică volumul lui Adelin Petrișor despre Coreea de Nord, "Țara cu un singur gras", după cum scrie jurnalistul de la TVR, pe blogul său.

Publicitate

"Președintele unei asociații comuniste din România i-a trimis președintelui TVR o scrisoare în care-i cere să scoată de pe piață cartea mea. Omul susține că a vorbit cu ambasadorul nord-coreean și că are acordul acestuia. El amenință că, în cazul în care TVR nu va bloca lansarea de la Gaudeamus, se va ajunge la un scandal diplomatic", notează Adelin Petrișor pe blog.

Cartea '"Țara cu un singur gras", scrisă de Adelin Petrișor după vizita din Coreea de Nord (2012), va fi lansată la Gaudeamus, în această duminică (24 noiembrie), de la ora 14.00, la standul Dacia.

Documentul semnat de Președintele Asociației România Muncitoare, Daniel Dediu, "se referă inclusiv la interviul de la Garantat 100%".

"Vă asigur că nu am niciun amestec, nu este un "pr stunt". Aș fi vrut să fiu atât de... viclean", precizează Adelin Petrișor, în finalul postării lui de pe blog.

Câteva fragmente din documentul publicat de Adelin Petrișor pe blogul său: 

„Vă fac cunoscut că din 1995 de când a luat fiinţă Asociaţia România Muncitoare, am devenit bun prieten cu personalul diplomatic al Ambasadei R.P.D. Coreea la Bucureşti. Asociaţia noastră întreţine relaţii de prietenie şi cu Comitetul General al Confederaţiei Generale a Muncii din Coreea. (...)

În ziua de 18 noiembrie 2013 între orele 0,00 – 0,50 la TVR1 a fost un interviu cu reporterul dumneavoastră Adelin Petrişor căruia domnul Ambasador KIM SON GYONG i-a dat viză să viziteze R.P.D. Coreea. Dl. Adelin Petrişor a prezentat în emisiunea respectivă numai cuvinte insultătoare la adresa poporului Nord-Coreean. Şi, ca să pună sare pe rană, Adelin Petrişor a scris şi o carte pe care a intitulat-o „Ţara cu un singur gras”, prin asta făcând aluzie la conducătorul statului şi partidului din R.P.D. Coreea, domnul KIM JONG UN de parcă în această ţară nu ar mai fi şi alte persoane grase.

(...) el şi-a bătut joc de realizările poporului Nord-Coreean. (...) - se referă la Adelin Petrișor.

Rugămintea domnului Ambasador KIM SON GYONG este de a se cere scuze de către Dvs. Ambasadei R.P.D. Coreea, în caz contrar, fiind nevoit să informeze conducerea de partid şi de stat din Coreea de Nord. De asemenea, dl. Ambasador KIM SON GYONG vă roagă ca la tărgul de carte GAUDEAMUS ce are loc între 20 – 24 noiembrie a.c., să nu apară cartea lui Adelin Petrişor. (...)”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu spun ca ai fi inventat subiectul dar cred ca te folosesti de un agramat ca sa-ti promovezi cartea. Cuvantul "interzis" din titlu are clar menirea de a atrage atentia cititorului asupra articolului si implicit a cartii. Nu te supara pe mine, asa sunt eu mai conspirationist de fel. Oricum, cartea o voi cumpara si asta pentru ca de cativa ani buni ma fascineaza Coreea de Nord deci prin urmare incerc sa "pun mana" pe cat mai multe marturii despre acel colt de lume nefericit.
  • Giga, ce sa zic... m-ai prins. I-am pacalit pe multi, insa pe tine, asa ager, nu am reusit. Sunt amic bun cu agramatul ala comunist (ne-am cunoscut la Phenian) si l-am rugat sa-i scrie lui Saftoiu. Felicitari, Gica! Esti tare. :)
  • Petrisoare las-o mai moale ca miroase a propaganda capitalista adica a marketing ieftin prin care sa-ti promovezi cartea.

Trimite un comentariu