Skip to main content

Spotul ADC*RO Awards, către publicitari: "Nu vă putem atesta ca fiind buricul pământului"

 

Spot ADC RO 2013Spotul de promovare a festivalului ADC*RO Awards le explică cretivilor, într-o manieră ironică, faptul că nu le poate "atesta" calitatea de a fi "buricul pământului".

Publicitate

"E greu să câstigi, e si mai greu sa #ramaidetreaba", este mesajul cu care se încheie clipul publicitar.

Astăzi este ultima zi de înscrieri la a doua ediţie a ADC*RO Awards, festival local care premiază creativitatea în comunicare. Gala de premiere va avea loc pe 2 decembrie, la ArCuB.

Spotul este construit în jurul unei explicaţii, demnă de teatrul absurdului, şi anume că alăturarea celor două cuvinte din sintagma "buricul pământului" este imposibilă, atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere geologic.

Un medic obstetrician îi explică unui publicitar, care ţine în mână un trofeu ADC*RO Awards:

"Din câte ştim noi, nu există un buric exterior al corpului omenesc".

Iar "profesorul doctor geolog - Eusebiu Apetrei" intervine şi spune:

"Temenul de buric al Terrei, planetă pe care trăim şi astăzi, nu doar că nu este recunoscut de înaltul for al geologilor din România, dar nici de întreaga omenire".

"În concluzie, cei doi termeni nu pot coexista din punct de vedere ştiinţific, de aceea nu vă putem atesta ca fiind buricul pământului", mai spune "expertul în geologie".

"Experţii" au apărut din senin în biroul tânărului publicitar, care pe tot parcursul pledoariei absurde a celor doi nu face altceva decât să îi asculte consternat.

http://www.youtube.com/watch?v=aoLm0fJGrNE

Marco Cremona (Y&R Moscova), preşedintele ADC*RO Awards 2013

Marco Cremona, Executive Creative Director - Y&R Moscova, va conduce juriul ADC*RO Awards 2013.

Marco Cremona a lucrat pentru unele dintre cele mai importante agenţii şi reţele de publicitate din lume, de la Leo Burnett, Lowe, McCann sau Y&R şi are în portofoliu multe premii prestigioase: Cannes, Clio, Epica, Eurobest, NY Festival sau LIA.

Marco a fost Presedintele Art Directors Club Italia in perioada 2008-2011, iar acum este Director de Creatie la Young&Rubicam Moscova.

Despre ADC*RO Awards

ADC*RO Awards este festivalul local de creativitate, un proiect ce premiază ideile inovatoare în toate categoriile incluse în competiţie: TV, Radio, Print, OOH, Online, Direct Communication, Media, PR, Integrated Campaigns.

ADC*RO Awards este un proiect Art Directors Club Romania, organizat de The Institute.

În cadrul festivalului se vor acorda şi premiile speciale “Tânărul creativ al anului 2013” şi distincţiile “Art Director of the Year 2013” şi “Copywriter of the Year 2013”, care vor fi nominalizate de juriu ţinând cont de câştigătorii din concurs.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus