Skip to main content

Ziare.com, scos la vânzare. Preţul cerut: 3 milioane de euro

 

Ziare_comZiare.com, unul dintre cele mai importante siteuri din grupul NCH (New Century Holdings), a fost scos la vânzare pentru suma de 3 milioane de euro, scrie pe blogul său Orlando Nicoară, director general al Mediafax Group.

Publicitate

"Cumpărat în 2006 cu aproximativ 100,000 de dolari, Ziare.com a fost transformat dintr-un directory pentru presă din .ro într-un agregator de conţinut care în ultimii ani a început să adauge şi conţinut propriu", scrie Orlandă Nicoară, pe blogul său.

Şeful Mediafax Group precizează că tranzacţia din 2006 a fost efectuată de el, înainte de a pleca de la Netbridge.

Ziare.com a avut luna trecută, conform SATI, 2,288,838 unici şi 21,242,297 afişări, ocupând poziţia a 5-a în topul Ştiri Generale din SATI (Studiul de Audienta si Trafic Internet + BRAT).

Orlando Nicoară mai subliniază faptul că Ziare.com şi Hotnews.ro "au rămas singurele siteuri din Top 10 Ştiri Generale care nu aparţin de un trust media".

"Daca se va vinde va fi primul exit pe care NCH, unul din marii playeri, prin prisma proprietăţilor deţinute, l-ar face din business-ul de internet", mai scrie Nicoară.

Ziare.com este proprietate a companiei NCH Romania, filială a grupului american de investitii New Century Holdings (NCH).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • on line on line
    HA aha ha. o rahat de site cu trafica sunt pericol public, produs de unii ca Orlando Nicoara, killerii profesionisti de originalitate, creativitate, competitie loiala. Paduchii ca stia trebuie inchisi iar ceea ce produc ei trebuie aruncat la groapa si ars.
  • adrian adrian
    Interesant vrei sa fii tu, singurul penibil! Cine mai comenteaza comentarii si pune virgule in texte scrise de altii ...daca tot esti sarac cu duhul si nu intelegi care e subiectul discutiei sau ce spun altii, te bagi si tu in seama ca stii macar sa citesti ce scriu altii! Atata poti, fugi la culcare sa nu-ti obosesti capul de prea mult citit!
  • tom tom
    nu mai au basiştii bani? Or fi decartat pt terenul fetei
  • adi adi
    Ce penibil este acest limbaj corporatist fortat din dorinta de a parea mai interesant sau mai modern.Auzi,primul ,,exit,,.Ala de mai sus este culmea penibilului cu ,,user generated content,,!Stiu pe cineva care le-ar zice ,,hai sictir!,,dar ma abtin.
  • Adriana Cucolos Adriana Cucolos
    Pai nu l-a cumparat deja Elena Udrea? Si daca se vehiculeaza sume cu 6 zerouri miroase si a spalare de bani. Cand a scos agregatorul asta bani adevarati din publicitate?
  • adrian adrian
    cred ca e vorba ori de o confuzie, ori de o manipulare. Nu stiu azi un site in Ro de stiri caruia sa-i dea cuiva prin cap sa dea un milion de euro. Pe ce sa dea? pe agregarea de continut sau pe user generated content? Poate nu e vb de 3 mil. euro, ci de 300 mii de euro. Mie asa mi s-ar parea mult mai plauzibil.

Trimite un comentariu

sus