Skip to main content

Agenţiile de presă de stat din Balcani se întâlnesc la Sibiu

 

logo-agpAgenţia Naţională de Presă Agerpres organizează, pentru prima dată în România, conferinţa Asociaţiei Agenţiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE).

Publicitate

Aflată la cea de-a 22-a ediţie, întâlnirea anuală a agenţiilor de presă din Balcani va avea loc la Sibiu, între 8-11 decembrie, potrivit unui comunicat al Agerpres.

Agerpres face parte din Asociaţia Agenţiilor de Presă din Balcani din 1995, anul în care a fost şi înfiinţată această organizaţie.

La conferinţă participă doar agenţii de stat din Europa de Sud-Est

La eveniment vor participa peste 30 de reprezentanţi ai unor agenţii de presă de stat, din sud-estul Europei, precum ANA-MPA (Grecia), ANADOLU (Turcia), ATA (Albania), BTA (Bulgaria), CNA (Cipru), HINA (Croaţia), MIA (Macedonia), SRNA şi FENA (Bosnia si Herţegovina), TANJUG (Serbia), şi STA (Slovenia).

Despre ce vor discuta reprezentanţii agenţiilor de presă, în cadrul conferinţei?

“Conexiunea dintre Social Media şi Agenţiile de Presa” este tema care va fi dezbătută în cadrul întrunirii ABNA-SE de la Sibiu.

Printre altele, în cadrul conferinţei vor fi abordate "principalele probleme cu care se confruntă agenţiile de presă, dar şi viitoare proiecte comune pe care acestea le vor iniţia în cadrul ABNA-SE", conform aceleiaşi surse.

Social Media, alături de jurnalismul clasic, este în momentul de faţă o oportunitate de dezvoltare pentru presă sau reprezintă un proces mai dificil pentru public de a regăsi informaţii credibile?” va fi întrebarea la care vor răspunde delegaţii agenţiilor de presă din Balcani, potrivit unui comunicat al Agerpres.

Despre ABNA-SE

Asociaţia Agenţiilor de Presă din Balcani a fost înfiinţată în 1995 cu scopul de a dezvolta un parteneriat stabil şi transparent între agenţii, precum şi de a extinde cooperarea în regiunea balcanică.

Prima conferinţa ABNA-SE a avut loc în Grecia, la Thessalonik, la iniţiativa agenţiei de presă ANA-MPA, iar prima Adunare Generală a Asociaţiei a avut loc în Antalya, Turcia, în 15 şi 16 decembrie (1995).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus