Skip to main content

Cum explică RCS&RDS înlocuirea Eurosport care transmitea meciul Liverpool - Cardiff, cu sărituri cu schiurile

 

Colaj Prosport
Colaj Prosport

Publicitate

UPDATE. În urmă cu puțin timp, RCS&RDS a revenit cu o rectificare asupra comunicatului trimis în această dimineață, precizând că este vorba de Eurosport și nu Eurosport 2, așa cu se spunea în comunicatul inițial.

Compania RCS&RDS a explicat, într-un punct de vedere trimis paginademedia.ro, întreruperea canalului Eurosport care transmitea meciul Liverpool - Cardiff, cu varianta internațională a postului de sport. „Decizia RCS & RDS a avut în vedere atât interesele consumatorilor din toate țările unde operam, dar a ținut cont și de drepturile titularilor de licență pentru competițiile Premier League din Ungaria, Cehia si Slovacia”, au explicat reprezentanții companiei de cablu.

Cu alte cuvinte, potrivit explicațiilor RCS, Eurosport avea dreptul de a transmite meciul numai pentru România, dar partida se putea vedea și în celelalte țări, ceea ce ar însemna o încălcare a drepturilor de transmisie.

Reamintim că ieri, meciul de Premier League, dintre Liverpool și Cardiff, de pe Eurosport, a putut fi văzut doar de abonații anumitor companii de cablu, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Spre exemplu, pe Eurosportul de pe RCS&RDS s-au văzut doar 45 de minute din partidă, după care emisia a fost întreruptă și s-a continuat cu Eurosportul internațional, care avea sărituri cu schiurile. La UPC, meciul s-a văzut integral, însă nu și la serviciul DTH al Romtelecom.

Reprezentanții RCS&RDS au explicat că Eurosport a întrerupt, ieri, „transmisia programului Eurosport (versiunea internațională care nu difuza meciuri de fotbal din Premier League) atât în România, cât și către abonații din Ungaria, Cehia și Slovacia”.

„RCS & RDS a aflat de aceasta schimbare în momentul în care a început să primească reclamații de la abonații săi din celelalte țări, care erau nemulțumiți că în locul postului Eurosport International, care emitea în limba națională a fiecărui stat, au putut viziona doar noul canal Eurosport România”, se arată în punctul de vedere al companiei de cablu.

„În condițiile în care am fi permis transmisia postului Eurosport România (și în Cehia, Slovacia și Ungaria - n.r.), am fi încălcat drepturile de difuzare a Premier League.

Poziția RCS, în continuare:

RCS & RDS nu și-a încălcat sub nicio formă contractul în curs cu Eurosport.
RCS & RDS si Eurosport au în prezent un acord de retransmisie pentru mai multe țări din sud-estul Europei (Romania, Cehia, Slovacia, Ungaria) unde erau difuzate canalele TV Eurosport si Eurosport 2 în versiunile internaționale ale acestora.

În cursul zilei de 21 decembrie 2013, compania Eurosport a întrerupt transmisia programului Eurosport 2 (versiunea internațională care nu difuza meciuri de fotbal din Premier League) atât în România, cât și către abonații din Ungaria, Cehia și Slovacia. În locul Eurosport 2, compania Eurosport a introdus un nou canal denumit Eurosport România care a fost difuzat către toți abonații RCS & RDS din toate aceste țări.Eurosport nu a anunțat această înlocuire.

RCS & RDS a aflat de aceasta schimbare în momentul în care a început să primească reclamații de la abonații săi din celelalte țări, care erau nemulțumiți că în locul postului Eurosport 2 International, care emitea în limba națională a fiecărui stat, au putut viziona doar noul canal Eurosport 2 România, canal transmis doar în limba română.
Prin această înlocuire, au fost grav afectați peste 1 milion de abonați ai RCS & RDS din aceste țări.

În plus, precizam ca Eurosport a primit dreptul sa transmită meciurile din Premier League doar în România, nu și în Ungaria, Cehia sau Slovacia.

În condițiile în care am fi permis transmisia postului Eurosport România, am fi încălcat drepturile de difuzare a Premier League deținute de alți titulari din țările respective.

Astfel, decizia RCS & RDS a avut în vedere atât interesele consumatorilor din toate țările unde operam, dar a ținut cont și de drepturile titularilor de licență pentru competițiile Premier League din Ungaria, Cehia si Slovacia.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Si oare cat timp am vazut noi romanii meciurile din premier league pe digi hu, nu s-a incalcat nici un drept de transmisie? Sunt convins ca ungurii nu au cumparat drepturi ca sa vada si romanii...
  • http://www.paginademedia.ro/2013/12/ce-spune-romtelecom-in-cazul-eurosport-difuzarea-noii-variante-de-continut-a-eurosport-presupune-interventii-tehnice-complexe-de-actualizare-a-platformei-noastre-tv/
  • Ce treaba avem noi cu ungurii? Ei vad Premiere League pe DigiHu. Voi, daca v-ati zgarcit sa cumparati meciurile, dati drumul canalelor care le transmit: Eurosport sau DigiHu. Daca nu, mergem la UPC sau alte canale.
  • hai fratilor ca vedeti fotbal tot anu, macar iarna sa ne mai delectam si noi cu altceva inafara de fotbal. eu sunt printre cei care nu se bucura ca eurosport a achizitionat drepturile pt Premier league pt ca implicit, asta inseamna mai putine sporturi de iarna , ciclism , tenis etc .
  • adica astia nu pot sa-si separe grila de programe la tari diferite? era si normal, romanii voiau premiere league, iar ungurii doreau sarituri cu schiurile. nu poti sa amesteci gusturile :) halal profesionalism, mai bine nu mai dadeau explicatii.
  • da frate, e de plecat de la ei daca nu dau, sustin initiativa si voi proceda in consecinta la randul meu.
    Nici meciurile de astazi nu au fost difuzate pe rcs.
  • Problema e că RCS urcă semnalul DTH pe satelit și pt alte țări. Cum va putea (doar pt problema faptului că Eurosport PL este exclusiv oferit românilor) să separe DTH-ul pt. români de DTH-ul pt. străini ? Adică pt. faptul că Eurosport PL este doar pt. România, cablistul trebuie să își separe rețeaua de distribuție pe DTH în două categorii: români și străini.
  • Presimt ca UPC va primi un val mare de noi abonati. Am rabdat dupa ce mi-au luat posturile Discovery, dar au intrecut masura acum.

Trimite un comentariu