Skip to main content

Mircea Badea a pierdut un proces cu șeful ANI, Horia Georgescu

 

mircea badea

Publicitate

Mircea Badea a pierdut un proces intentat de Horia Georgescu, fostul șef al Agenției Naționale de Integritate. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Potrivit deciziei Judecătoriei  Sectorului 1, Mircea Badea trebuie să-i plătească în solidar cu Antena 3 suma de 5.000 euro lui Horia Georgescu. Suma reprezintă „daune morale, pentru încălcarea dreptului reclamantului la demnitate”. În plus, instanța obligă pârâtul să prezinte decizia în cadrul emisiunii „În gura presei".

Realizatorul emisiunii În gura presei a folosit apelative precum „ochelărică”, „giumbix”, „onanist”, „penibil” și „slugă băsistă”.

Mircea Badea, realizatorul emisiunii În gura presei, a reacționat pe Facebook după anunțarea deciziei: „Nu vă faceți probleme, eu nu-mi fac. E doar fondul. Decizia e contrară jurisprudenței CEDO, dar e ordin pe unitate să piardă ăștia care nu-l plac pe Băsescu. Merg mai departe.”

Mircea Badea a mai pierdut, la începutul lunii decembrie, în fața lui Robert Turcescu, după cum paginademedia.ro a scris AICIBadea ar trebui să-i plătească lui Turcescu 1 leu, daune morale, și să publice, pe cheltuiala sa hotărârea instanței în trei ziare de largă circulație, după rămânerea definitivă a hotărârii. Dar și în acest caz sentința poate fi atacată cu apel.

Ce spune decizia instanței:

Admite în parte acţiunea precizată. Obligă pârâţii, în solidar, la plata sumei de 5.000 euro, în echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune morale, pentru încălcarea dreptului reclamantului la demnitate. Obligă pârâţii să redea dispozitivul prezentei hotărâri în cadrul emisiunii „În gura presei". Respinge restul solicitărilor reclamantului, ca neîntemeiate.

Obligă pârâţii, în solidar, la plata sumei de 8,3 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată constând în taxă judiciară de timbru şi timbru judiciar. Respinge cererea reclamantului cu privire la cheltuielile de judecată, constand in onorariu avocat, ca neîntemeiată. Ia act de faptul că pârâtul Badea Mircea şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuielile de judecată pe cale separată. Respinge cererea pârâtei S.C. ANTENA 3 S.A cu privire la cheltuielile de judecată, ca neîntemeiată. Cu drept de apel in termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 18.12.2013.

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu