Skip to main content

TITLUL ZILEI. Parlamentul a devenit Casa contra Poporului

 

Presa de azi, 12 decembriePRESA DE AZI. Subiectul de astăzi al principalelor ziare centrale este dat tot de modificările din Codul Penal, care i-ar scoate pe parlamentarii corupți de sub ancheta DNA.

Publicitate

Este vorba de amendamentele propuse de Comisia juridică a Camerei Deputaților la legislația penală în noaptea de luni spre marți și adoptate precipitat de plen a doua zi. "Parlamentul a devenit Casa contra Poporului", titrează ziarul Adevărul de astăzi.

Toate ziarele quality tratează acest subiect pe prima pagină, cu excepția Jurnalului Național.

Paginademedia.ro prezintă în continuare prima pagină a ziarelor de astăzi:

  • Adevărul: "Parlamentul a devenit Casa contra Poporului". "NERUȘINARE. Procedura prin care parlamentarii și-au asigurat o imunitate aproape absolută în fața legii penale respectă milimetric legile militare și strategiile de război. Un război delcarat propriului popor", scrie cotidianul editat de Adevărul Holding, pe prima pagină.
  • Evenimentul zilei îi prezintă pe cei care au votat "corupția". "Cine sunt politicienii care au votat corupția", este titlul dat astăzi de ziarul condus de Dan Andronic. Titlul este ilustrat de fotografiile a 12 politicieni (doi de la PNL, cinci de la PSD, trei de la PDL, unul de la UDMR și unul de la PP-DD) care și-au dat votul pentru modificarea Codului Penal. "Deputații din Comisia Juridică sunt sprijiniți de oameni politici care au probleme penale. Parlamentarii se prefac că nu știu ce au votat. Ei au admis ca interceptările să se facă după ce acuzatul este anunțat că este cercetat penal", mai scrie EVZ.
  • România liberă titrează pe prima pagină: "Doar secretarele și șoferii vor mai răspunde pentru conflict de interese". "Deputații dau liber la faptele de corupție", mai scrie cotidianul editat de Medien Holding. Subiectul este abordat din perspectiva redefinirii conflictului de interese, aleșii locali și parlamentarii numărându-se printre cei care nu intră sub incidența noilor modificări ale Codului Penal.
  • Jurnalul Național abordează un cu totul alt subiect: "Hienele de pe moșia Brătienilor, implicate și în demolarea mediului". "Echipa Vișoiu-Pricop a produs un dezastru ecologic în munții Făgăraș pe banii CEC", mai scrie cotidianul generalist al trustului Intact.

Vedeți cu arată primele pagini ale ziarelor, în secțiunea PRESA DE AZI.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu