Skip to main content

Atacurile media, din nou în raportul MCV

 

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România, publicat astăzi, nu ocoleşte nici de data această zona de media. Este pentru a doua oară când presiunile din partea presei ajung între concluziile Comisiei Europene.

În raport, se precizează că în toamna lui 2012 Comisia a primit mai multe informări că au existat „atacuri media motivate politic împotriva unor judecători, procurori şi membri ale familiilor acestora şi împotriva instituţiilor judiciare”, dar că în 2013 lucrurile s-au mai temperat. „Numărul şi puterea acestor atacuri par să fi scăzut faţă de 2012, dar astfel de situaţii continuă. Au fost cazuri în care instituţii judiciare şi magistraţi au fost criticaţi în urma unor decizii ale justiţiei în privinţa unor personalităţi politice importante”, arată raportul.

Ce mai spune raportul MCV:

  • „Ministrul Justiţiei a avut o iniţiativă utilă de a crea un dialog între media şi magistraţi. O înţelegere mai bună între cele două părţi şi o abordare mai profesionistă a media în cazul instituţiilor judiciare ar putea ajuta la îmbunătăţirea relaţiilor.”
  • În ce priveşte 2013, Curtea Constituţională a arătat că atacurile împotriva sa şi a membrilor săi, deşi mai puţin zgomotoase faţă de vara lui 2012, au rămas o problemă.
  • CNA a primit plângeri împotriva unor radiodifuzori, legat de sistemul judiciar, adoptând sancţiuni în unele cazuri.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mad79 mad79
    Intact este o RUSINE media!
    Javrele de acolo sunt parca posedate!Atata ura si venin,rar mi-a fost dat sa vad.Poate doar la prelegirle lui Hitler,sa mai vezi o astfel de manifestare a urarii!Se stie ca,Hitler in timpul discursurilor anti evreiesti,avea erectie,Oare si Gadea manifesta acelasi comportament?
  • villy villy
    Intactul e Intact, stim cum totii cum e.
  • Mario Mario
    Ca ai tu boala pe Intact, asta crei sa evidentiezi, "impartialule"?

Trimite un comentariu

sus