Skip to main content

Burse de 1.000 de euro pentru jurnaliști

 

Sursa foto: Cristi Vatavu
Sursa foto: Cristi Vatavu

Publicitate

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) oferă burse în valoare de 1.000 de euro pentru jurnalism de filantropie.

Jurnaliștii care doresc să scrie materiale pentru a câștiga o astfel de bursă mai au la dispoziție doar 10 zile pentru a se înscrie, termenul limită fiind 20 ianuarie. Câștigătorii vor fi anunțați pe 21 februarie.

"Bursele ARC „Donez, verb activ“ își propun să le ofere jurnaliştilor posibilitatea să scrie despre donatorii români care schimbă lumea în care trăiesc şi atitudinea societăţii despre actul filantropic", se arată într-un comunicat al organizației.

În program se pot înscrie și fotografi

  • Trei echipe formate dintr-un reporter și un fotograf vor primi din partea ARC o bursă de câte 1.000 de euro și vor avea la dispoziție maximum șase luni ca să spună o poveste despre oameni care donează strategic pentru o cauză care îi mişcă – povești personale care pot inspira și alți oameni să se implice în comunitatea lor prin donaţii directe.
  • Cele trei echipe vor fi selectate de un juriu compus din jurnaliști și fotografi, pe baza unui concurs de proiecte.
  • La concursul de proiecte se poate înscrie orice echipă formată din reporter și fotograf, indiferent de revista, ziarul, site-ul, postul TV de sau de radio pentru care lucrează sau colaborează.

Mai multe detalii despre condițiile de participare găsiți AICI.

Cum trebuie să arate materialele jurnaliștilor?

"Să demitizeze noţiunea de filantropie, dar şi să prezinte un comportament corect şi o relaţie sănătoasă, bazată pe încredere, între donator şi cauza lui. Mai exact, să arate că filantropia nu este întâmplătoare şi impulsivă, ci un mod responsabil şi legitim de a schimba lumea", se mai arată în comunicatul ARC.

Anunțul complet al asociației, cu exemple de posibile subiecte, îl găsiți pe site-ul oficial, arcromania.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu