Skip to main content

Burse de 1.000 de euro pentru jurnalişti

 

Sursa foto: Cristi Vatavu
Sursa foto: Cristi Vatavu

Publicitate

Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC) oferă burse în valoare de 1.000 de euro pentru jurnalism de filantropie.

Jurnaliştii care doresc să scrie materiale pentru a câştiga o astfel de bursă mai au la dispoziţie doar 10 zile pentru a se înscrie, termenul limită fiind 20 ianuarie. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 21 februarie.

"Bursele ARC „Donez, verb activ“ îşi propun să le ofere jurnaliştilor posibilitatea să scrie despre donatorii români care schimbă lumea în care trăiesc şi atitudinea societăţii despre actul filantropic", se arată într-un comunicat al organizaţiei.

În program se pot înscrie şi fotografi

  • Trei echipe formate dintr-un reporter şi un fotograf vor primi din partea ARC o bursă de câte 1.000 de euro şi vor avea la dispoziţie maximum şase luni ca să spună o poveste despre oameni care donează strategic pentru o cauză care îi mişcă – poveşti personale care pot inspira şi alţi oameni să se implice în comunitatea lor prin donaţii directe.
  • Cele trei echipe vor fi selectate de un juriu compus din jurnalişti şi fotografi, pe baza unui concurs de proiecte.
  • La concursul de proiecte se poate înscrie orice echipă formată din reporter şi fotograf, indiferent de revista, ziarul, site-ul, postul TV de sau de radio pentru care lucrează sau colaborează.

Mai multe detalii despre condiţiile de participare găsiţi AICI.

Cum trebuie să arate materialele jurnaliştilor?

"Să demitizeze noţiunea de filantropie, dar şi să prezinte un comportament corect şi o relaţie sănătoasă, bazată pe încredere, între donator şi cauza lui. Mai exact, să arate că filantropia nu este întâmplătoare şi impulsivă, ci un mod responsabil şi legitim de a schimba lumea", se mai arată în comunicatul ARC.

Anunţul complet al asociaţiei, cu exemple de posibile subiecte, îl găsiţi pe site-ul oficial, arcromania.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus