Skip to main content

“Cazuistica libertății de exprimare în jurisprudența românească” - un studiu marca CJI. De unde se poate descărca

 

CJI - libertatea de exprimareOrganizația CJI (Centrul pentru Jurnalism Independent) oferă o colecție de prevederi legale românești și studii de caz privind libertatea de exprimare în România, sub forma unei publicații (aproape 80 de pagini) – “Cazuistica libertății de exprimare în jurisprudența românească”.

Publicitate

Colecția conține articole de lege, studii de caz și documente cu valoare normativă și poate fi descărcată de pe site-ul www.cji.ro.

“Proiectul nostru a analizat principala teză a raportului potrivit căreia în legislația și practica actuală ar fi nevoie de garanții suplimentare că libertatea presei este însoțită de o protecție corespunzătoare a instituțiilor și a drepturilor fundamentale ale persoanelor, precum și de măsuri reparatorii eficiente, a declarat Ioana Avădani, Director executiv al CJI. “În urma analizei, concluzia noastră este că România are un instrumentar legislativ, de reglementare și co-reglementare suficient, dar acesta nu este utilizat pentru sancționarea derapajelor editoriale”, a spune Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent.

Instrument de lucru

"Colecția, realizată de Diana Olivia Hatneanu, avocat cu experiență în apărarea drepturilor omului, nu are pretenția de a fi exhaustivă, ci este un instrument de lucru pentru toți cei aflați în căutarea acestui “just echilibru” – practicieni, studenți, reprezentanți ai mediului academic sau ai autorităților publice – și poate fi folosită ca sursă documentară, îndreptar sau temă de reflecție", potrivit unui comunicat al Centrului pentru Jurnalism Independent.

Despre publicație:

Această publicaţie este parte a proiectului “Cazuistica libertății de expresie în jurisprudența românească”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu