Skip to main content

PRESA DE AZI. De la subiectul accidentului aviatic la "Ce înseamnă să fii hipster" - Adevărul

 

Screen Shot 2014-01-24 at 12.23.00 PMAccidentul aviatic din Munții Apuseni este și astăzi subiect de prima pagină pentru ziare precum Evenimentul zilei, Libertatea și Click.

Publicitate

Jurnalul Național și România liberă își deschid ediții de astăzi cu articole despre demisiile și demiterile cauzate de scandalul privind eșecul operațiunilor de salvare a victimelor din accidentul produs în județul Cluj.

Adevărul de weekend ne spune "Ce înseamnă să fii hipster". Articolul de pe prima pagină a cotidianului anunță "o incursiune într-o subcultură care face furori în lume și în România".

Ediția de weekend a ziarului Adevărul și-a propus să răspundă la întrebări precum "cine sunt hipsterii, de unde vin și unde se duc, în ce cred și ce citesc, cu ce se ocupă și de ce se îmbracă deosebit?".

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte de pe prima pagină a ziarelor de astăzi.

ADEVĂRUL: "Ce înseamnă să fii hipster", este titlul dat de ziar unui amplu material în care se încearcă "portretizarea nonconformistului la tinerețe". Despre această subcultură vorbește, în paginile ziarului, antropologul Vintilă Mihăilescu, șeful Catedrei de Sociologie a facultății de Științe Politice (SNSPA).

EVENIMENTUL ZILEI: "Suferința promovată de un stat incompetent", este titlul dat astăzi de Evenimentul zilei, pe prima pagină. Cotidianul are ca deschidere de ziar imagini de la îmormântarea celor două victime ale accidentului din Apuseni. Evenimentul zilei tratează subiectul accidentului și implicațiile acestuia în plan politic în șase pagini. Paginile 3, 4 și 5 sunt dedicate anchetei penale declanșate de Parchet în cazul "Tragedia din Apuseni".

ROMÂNIA LIBERĂ. "Aripa PSD din PNL, în picaj", este titlul unui articol despre demisia ministrului Administrației și Internelor, Radu Stroe (PNL), după scandalul privind intervenția autorităților în cazul accidentului aviatic de la Cluj.

JURNALUL NAȚIONAL. "Demisii la Interne, dezonorare la STS" este titlul din Jurnalul Național pentru un articol despre "valul de demiteri și demisii" determinat de "eșecul operațiunii de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni.

LIBERTATEA. Tabloidul exploatează durerea din familia Iovan. "Suna-l pe tati, mi-e dor de el!", stă scris cu litere mari pe prima pagină a ziarului editat de Ringier. Acest articol se desfășoară pe două pagini. În pagina 4, Libertatea reconstituie scenele de groază de la locul accidentului prin ochii localnicului care i-a găsit pe supraviețuitori. "Îl bântuie gândul că n-a putut s-o salveze pe Aurelia", este un alt titlu dat de tabloid pe prima pagină.

CLICK! "Adrian Iovan, plâns de cele trei femei din viața lui", titrează tabloidul editat de Adevărul Holding. Acest titlu este lăsat în plan secund, principalul subiect al tabloidului fiind "Florin Zamfirescu și-a făcut casă în curtea fostei neveste".

Vedeți cum arată primele pagini ale ziarelor, în secțiunea PRESA DE AZI.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu