Skip to main content

Primele date oficiale de audiență ale Digi 24. Câți români se uită la postul RCS. Digi ar putea intra pe toți cabliștii

 

Digi studenta

Publicitate

Câți telespectatori are Digi 24? Până acum, întrebarea nu avea răspuns, pentru că televiziunea de știri a companiei RCS a ales să nu fie în sondajele de audiență.

Canalul a fost nevoit însă să plătească pentru cifrele de audiență. Cum așa? Digi 24 dorește să intre în lista posturilor must-carry, cu alte cuvinte să fie declarat liber la retransmisie și să fie preluat obligatoriu de toate rețelele de cablu.

Lista se face pe baza măsurătorilor oficiale de audiență, din care Digi 24 nu făcea parte.

Paginademedia.ro vă prezintă în continuare audiențele de anul trecut ale postului și locul pe care îl are în topul general, conform datelor depuse la Consiliul Național al Audioviziualului (forul care aprobă lista must-carry).

AUDIENȚELE. Cifrele arată că, la nivelul întregii țări, Digi 24 are un rating mediu, pe tot anul trecut, de 0,12%. Cu alte cuvinte, în anul 2013, postul de știri a avut, în medie pe minut, un număr de aproximativ 23.000-25.000 de români.

Audiența Digi 24 este de aproape zece ori mai mică decât cel mai urmărit post de știri, Antena 3, și de aproape patru ori mai mică decât Realitatea TV sau B1. De menționat că, spre deosebire de celelalte stații de știri, Digi 24 se vede doar în rețelele RCS și Digi DTH (satelit), adică aproximativ jumătate din piață.

Comparativ, iată cum se situează Digi 24 între celelalte stații de știri, după media la nivelul întregii țări în 2013:

 • Antena 3: 1,15% (219.000 de români pe minut)
 • România TV: 0,72% (137.000)
 • Realitatea TV: 0,5% (95.000)
 • B1 TV: 0,5% (93.000)
 • Digi 24: 0,12 (aproximativ 23.000-25.000 de persoane)

Cu aceste date, Digi 24 a fost pe locul 13 între posturile libere la retransmisie, peste Kiss TV, Mynele, GSP TV, Trinitas, UTV și Național 24. De menționat că nu intră în acest clasament posturile publice (care sunt obligatorii) și televiziunile pe bani, precum canalele Pro TV (Pro TV, Acasă, Sport.ro), Discovery Channel sau Disney Channel.

O mențiune importantă: Consiliul Național al Audiovizualului nu a aprobat încă lista stațiilor libere la retransmisie, care vor fi incluse în mod obligatoriu în grilele tuturor cabliștilor.

Listele discutate la CNA au variat între 20 sau 30 de canale (cazuri în care ar intra și Digi 24).

Radu Călin Cristea a propus însă și o variantă în care doar zece canale să fie obligatorii (situație în care Digi 24 rămâne în afara obligativității).

Citiți cum au decurs astăzi discuțiile la CNA, dar și ce alte posturi ar putea fi libere la retransmisie, AICI

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Imi place postul, plus ca au emisiuni destul de dragute, care chiar ne sunt de folos (Bonton, Tinerete fara Batranete...). Cei care sunt obsedati de scandate non-stop si cancan-uri sigur nu vor aprecia un asemenea post de bun gust.
 • Sica, lasa-ne. Digi24 chiar e o televiziune de stiri. Uita-te tu la canalele de stiri cu bianca si alte boarfe. Noi astia mai amarasteni, chiar vrem sa vedem doar stiri.
 • Ce cred eu:
  1. Canalul de stiri a fost scos la produs bani reali. Si are background bun.
  2. Este an electoral, deci se pot primi pomeni electorale pe spoturi tv, o alta sursa de finantare si post finantare.
  3. Atuul principal al acestui canal este si va fi dotarea de ultima generatie si modul in care sunt tratate subiectele. Va fi primul canal tv de stiri HD. Va rula concurenta dpdv tehnic. Lumea se va satura de paiejenisul RTV, Realitatea si ceata de pe Antena3. In plus au emisiuni destul de bune si de bun gust. Nu sunt angajat RCS-RDS, dar prefer o ascultare a unui om cult in cap cum este Hurezeanu decat pe tzatza Grecu cu smenarul Radu Tudor, sau alte zbierate ale concurentilor.
 • Prefer sa vad posturi de stiri ca digi 24 hd , Ralitatea sau B1tv ! Ca prostii de conationali ai mei se uita la haznale sau Romania Tv spune multe despre gradul de cultura al lor !
 • nu ai habar de legislatie ! Discovery este un post pay tv ! Discovery nu mai este un canal de documentare de mult timp. Daca vreau documentare ma uit Nat. Ghe. sau pe canalele Viasat !
 • si atunci Discovery nu este un post must carry care ar trebui inclus in orice retea de cablu inclusiv in a voastra handicapatilor???
 • La citi bani se toaca acolo, sub sefia lui Prelipceanu, vreti sa spuneti ca face audienta medie a defunctuluiTVR Cultural (in ultimii sai doi ani, cei mai slabi) ? Buna treaba...
 • daca intra in must carry devine o amenintare pt celelalte posturi de stiri. in timp poate castiga o audienta mai mare si cota de piata. din punct de vedere al imaginii, e cu 10 clase peste toate televiziunile de stiri. concurenta nu-i rea.

Trimite un comentariu