Skip to main content

Primele date oficiale de audienţă ale Digi 24. Câţi români se uită la postul RCS. Digi ar putea intra pe toţi cabliştii

 

Digi studenta

Publicitate

Câţi telespectatori are Digi 24? Până acum, întrebarea nu avea răspuns, pentru că televiziunea de ştiri a companiei RCS a ales să nu fie în sondajele de audienţă.

Canalul a fost nevoit însă să plătească pentru cifrele de audienţă. Cum aşa? Digi 24 doreşte să intre în lista posturilor must-carry, cu alte cuvinte să fie declarat liber la retransmisie şi să fie preluat obligatoriu de toate reţelele de cablu.

Lista se face pe baza măsurătorilor oficiale de audienţă, din care Digi 24 nu făcea parte.

Paginademedia.ro vă prezintă în continuare audienţele de anul trecut ale postului şi locul pe care îl are în topul general, conform datelor depuse la Consiliul Naţional al Audioviziualului (forul care aprobă lista must-carry).

AUDIENŢELE. Cifrele arată că, la nivelul întregii ţări, Digi 24 are un rating mediu, pe tot anul trecut, de 0,12%. Cu alte cuvinte, în anul 2013, postul de ştiri a avut, în medie pe minut, un număr de aproximativ 23.000-25.000 de români.

Audienţa Digi 24 este de aproape zece ori mai mică decât cel mai urmărit post de ştiri, Antena 3, şi de aproape patru ori mai mică decât Realitatea TV sau B1. De menţionat că, spre deosebire de celelalte staţii de ştiri, Digi 24 se vede doar în reţelele RCS şi Digi DTH (satelit), adică aproximativ jumătate din piaţă.

Comparativ, iată cum se situează Digi 24 între celelalte staţii de ştiri, după media la nivelul întregii ţări în 2013:

  • Antena 3: 1,15% (219.000 de români pe minut)
  • România TV: 0,72% (137.000)
  • Realitatea TV: 0,5% (95.000)
  • B1 TV: 0,5% (93.000)
  • Digi 24: 0,12 (aproximativ 23.000-25.000 de persoane)

Cu aceste date, Digi 24 a fost pe locul 13 între posturile libere la retransmisie, peste Kiss TV, Mynele, GSP TV, Trinitas, UTV şi Naţional 24. De menţionat că nu intră în acest clasament posturile publice (care sunt obligatorii) şi televiziunile pe bani, precum canalele Pro TV (Pro TV, Acasă, Sport.ro), Discovery Channel sau Disney Channel.

O menţiune importantă: Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a aprobat încă lista staţiilor libere la retransmisie, care vor fi incluse în mod obligatoriu în grilele tuturor cabliştilor.

Listele discutate la CNA au variat între 20 sau 30 de canale (cazuri în care ar intra şi Digi 24).

Radu Călin Cristea a propus însă şi o variantă în care doar zece canale să fie obligatorii (situaţie în care Digi 24 rămâne în afara obligativităţii).

Citiţi cum au decurs astăzi discuţiile la CNA, dar şi ce alte posturi ar putea fi libere la retransmisie, AICI

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • irina irina
    Imi place postul, plus ca au emisiuni destul de dragute, care chiar ne sunt de folos (Bonton, Tinerete fara Batranete...). Cei care sunt obsedati de scandate non-stop si cancan-uri sigur nu vor aprecia un asemenea post de bun gust.
  • Andrei Andrei
    Nu cred ca se uita lumea la ei pe net.
  • BanHammer BanHammer
    Sica, lasa-ne. Digi24 chiar e o televiziune de stiri. Uita-te tu la canalele de stiri cu bianca si alte boarfe. Noi astia mai amarasteni, chiar vrem sa vedem doar stiri.
  • Bogdan Bogdan
    Ce cred eu:
    1. Canalul de stiri a fost scos la produs bani reali. Si are background bun.
    2. Este an electoral, deci se pot primi pomeni electorale pe spoturi tv, o alta sursa de finantare si post finantare.
    3. Atuul principal al acestui canal este si va fi dotarea de ultima generatie si modul in care sunt tratate subiectele. Va fi primul canal tv de stiri HD. Va rula concurenta dpdv tehnic. Lumea se va satura de paiejenisul RTV, Realitatea si ceata de pe Antena3. In plus au emisiuni destul de bune si de bun gust. Nu sunt angajat RCS-RDS, dar prefer o ascultare a unui om cult in cap cum este Hurezeanu decat pe tzatza Grecu cu smenarul Radu Tudor, sau alte zbierate ale concurentilor.
  • sica sica
    cea mai buna in cap la tine
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Aceste date au fost depuse la Consiliul National al Audiovizualului.
  • cristina cristina
    Prefer sa vad posturi de stiri ca digi 24 hd , Ralitatea sau B1tv ! Ca prostii de conationali ai mei se uita la haznale sau Romania Tv spune multe despre gradul de cultura al lor !
  • cristina cristina
    nu ai habar de legislatie ! Discovery este un post pay tv ! Discovery nu mai este un canal de documentare de mult timp. Daca vreau documentare ma uit Nat. Ghe. sau pe canalele Viasat !
  • Mistiq1st Mistiq1st
    si atunci Discovery nu este un post must carry care ar trebui inclus in orice retea de cablu inclusiv in a voastra handicapatilor???
  • Moromete Moromete
    Intrarea in must-carry e un tertip al celor de la RCS de a promova "lumea Digi" la nivel national !
  • ea ea
    petrisor, tu de unde ai date? platesti pentru ele?
  • lara lara
    La citi bani se toaca acolo, sub sefia lui Prelipceanu, vreti sa spuneti ca face audienta medie a defunctuluiTVR Cultural (in ultimii sai doi ani, cei mai slabi) ? Buna treaba...
  • mile mile
    slab de tot
  • radu radu
    Mai bine vedeam OTV era mai important si mai serios.
  • un cetatean un cetatean
    daca intra in must carry devine o amenintare pt celelalte posturi de stiri. in timp poate castiga o audienta mai mare si cota de piata. din punct de vedere al imaginii, e cu 10 clase peste toate televiziunile de stiri. concurenta nu-i rea.

Trimite un comentariu

sus