Skip to main content

PROIECT DE DECIZIE. Cum vrea CNA să oprească înjurăturile în direct. Posturile o să emită "cu întârziere"

 

televiziune_telecomanda_capital

Consiliul Naţional al Audiovizualului ia în discuţie, în şedinţa de astăzi, introducerea delay-ului în cazul transmisiunilor în direct, pentru a evita evenimentele neplăcute. Mai exact, televiziunile ar trebui să aibă un sistem care se permită o întârziere de câteva secunde între ce se întâmplă în studiou şi ce ajunge pe ecran.

Propunerea iniţială a CNA este ca întârzierea să fie de 90 până la 120 de secunde, însă a fost considerată prea mare de către unii membri. Cristina Trepcea, membru CNA: „Putem să le spunem să adopte sisteme de întârziere pentru a nu invoca faptul că a fost în direct şi nu au putut să oprească. Dar o întârziere de la 90 la 120 de secunde este o aberaţie. Cu ce ar putea ei să umple diferenţa asta? Nu există instalaţiile ca lucrul acesta să poată fi făcut, chestia asta nu se poate face. Una este să zici „vă recomandăm să puneţi 6, 7 secunde sau atât cât simţiţi nevoia să faceţi”. În 6 secunde poţi pune un carton, orice. Dacă noi venim cu 120 de secunde mie personal mi se pare că ne cam face de râs.”

Valentin Jucan, membru CNA: „Nu este o tragedie să le solicităm să asigure această marjă de siguranţă pe care o vom agrea împreună şi nu trebuie să intrăm noi în explicaţii să le cerem măsuri redacţionale. Putem să solicităm acest lucru pentru că directivele europene permit statelor europene atunci când constată derapaje să ia măsuri specifice pentru a aduce măsuri reparatori.”

Discutarea subiectului a fost amânat pentru şedinţa de joi, după care propunerea de decizie va fi supusă dezbaterii pe site-ul CNA timp de 30 de zile.

În prezent, singurul care foloseşte un astfel de program pentru delay este Pro TV, în cadrul emisiunii La Măruţă. Întârzierea este de aproximativ 7 - 9 secunde.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Pedro Pedro
    aha aha 5 October, 2010 Nu e nici o bucurie sa fie slatati niste oameni, prezentati ca terorisiti nr 1 (Carlos sacalul fiind mic copil), apoi sa fie eliberati. Cand s-a gresit: la arestare sau la eliberare? Oricum ai lua-o, cineva a gresit. Si nu sufla nimeni o vorba ca mascatii i-au daramat poarta lui Valcu, dar se lauda ca Potra i-ar fi asteptat cu pistolul in mana si ei cica au fost mai destepti. Nu pot sa fiu de acord nici cu drogurile, dar mai bine i-ar inhata pe aia care au dus o tara intreaga de rapa sau pe aia care jefuiesc oamenii pe strada ori fura din case.
  • bch bch
    In timp real, prin telefon. Doar la tv se vede si se aude cu cateva secunde intarziere.
  • reporter reporter
    prostia trăiește în România...
    întârzieri de câteva secunde? și cum plm vorbești cu omul la telefon?
  • Livero Livero
    US este cea mai comunista tara :) Cred ca mai multa libertate ai in China :P Nu stiu de ce toata lumea vede in USA un exemplu de democratie. Este o imagine propagata prin filemele lor, daca locuiesti acolo o sa vezi "avantajele" democratiei lor care nu prea exista.
  • mad79 mad79
    eu propun altceva,pentru anumite cuvinte cu tenta injurioasa as acorda cate 100000 de euro amenda,de CUVANT,nu de emisiune!
  • bch bch
    Si de cand e cenzura ceva rau? Cei care traiesc in trecut ar trebui sa treaca peste faza "cenzurii comuniste". A evita anumite exprimari injurioase si argumente de mahala nu cred ca impiedica transmiterea unui mesaj, argument, idee, stire, parere etc. 'Au unii crede ca daca nu dracuieste sau kuruleshte sau jigneste, poporul nu pricepe, c-a ie agramat, agasat si a-greu de cap?...
  • Alex.D Alex.D
    Ca U.S ul face asa...(lucru de care eram constient si eu) nu e un semn ca ar trebui sa faca asa cat mai multi(multe natii). Oricum o dai tot cenzura se numeste iar "orataniile" care apar la tv nu asa se stavilesc. Inteleg ce spui dar fara sa vreau sa atac sunt de parere ca unii ar trebui mai intai sa faca anumite acorduri cum trebuie inainte sa emita opinii. Nu o lua in nume de rau.
  • Andrei Andrei
    Din cate stiu eu, toate posturile au un delay de cateva secunde, dar asta e din cauza vitezei semnalului, care nu poate fi emis si transmis instant. Daca delay-ul este de 10-15 secunde, e in regula, dar daca e de 120 de secunde, e deja absurd.
  • Florin Florin
    este ceva absolut normal. in US mai toate emisiunile emit cu 60 de secunde intarziere. dak nu aduceti invitati care sunt stabili mintali.
  • George George
    Cenzura pe fata. Bineinteles vor spune ei ce trebuie vazut si ce trebuie cenzurat. Ori o amenda usturatoare.
  • Alex.D Alex.D
    O cretinitate. Deci o sa avem in direct care nu e in direct..

Trimite un comentariu

sus