Skip to main content

REGULI NOI. Prezentatorii și realizatorii TV, mai atenți cu limbajul

 

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului pregătește reglementări mai precise în privința "limbajului injurios" folosit în emisiunile de televiziune și radio.

CNA a aprobat în ședința de astăzi, cu vot unanim, un articol din Codul Audiovizualului care spune că "moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".

În prezent, Codul audiovizualului are un articol care prevede aceleași interdicții, singura diferență fiind că "obligația de a nu folosi și a nu permite invitațior să folosească un limbaj injurios sau să instige la violență" se referă doar la moderatori.

Acum Consiliul vrea ca aceste obligativități să se aplice și în cazul prezentatorilor și realizatorilor de radio și televiziune.

În ședința de astăzi, CNA a adoptat modificările, urmând ca proiectul de Decizie de modificare şi completare a Codului audiovizual să stea în dezbatere publică timp de 30 de zile. În cele 30 de zile reprezentanții televiziunilor și radiourilor vor putea trimite Consiliului observații.

După consumarea acestei etape, CNA va putea supune la vot modificările și completările aduse Codului în vederea adoptării lor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • uăi, cienea, suntieşi uăi nişti hahalieri uăi, nişti învârtiţi cari făcieţi umbră dijiaba pământului, uăi! Suntieţi nişti lichiele patientate cu aiere senatoriale şi porniri dictatoriale cari rieprieyientaţi intieresele grupurilor din dosul vostru şi nicidicum intieresili publicului tielespectator, uăi jigodiilor!

Trimite un comentariu