Skip to main content

REGULI NOI. Prezentatorii şi realizatorii TV, mai atenţi cu limbajul

 

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului pregăteşte reglementări mai precise în privinţa "limbajului injurios" folosit în emisiunile de televiziune şi radio.

CNA a aprobat în şedinţa de astăzi, cu vot unanim, un articol din Codul Audiovizualului care spune că "moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".

În prezent, Codul audiovizualului are un articol care prevede aceleaşi interdicţii, singura diferenţă fiind că "obligaţia de a nu folosi şi a nu permite invitaţior să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă" se referă doar la moderatori.

Acum Consiliul vrea ca aceste obligativităţi să se aplice şi în cazul prezentatorilor şi realizatorilor de radio şi televiziune.

În şedinţa de astăzi, CNA a adoptat modificările, urmând ca proiectul de Decizie de modificare şi completare a Codului audiovizual să stea în dezbatere publică timp de 30 de zile. În cele 30 de zile reprezentanţii televiziunilor şi radiourilor vor putea trimite Consiliului observaţii.

După consumarea acestei etape, CNA va putea supune la vot modificările şi completările aduse Codului în vederea adoptării lor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • oleg oleg
    uăi, cienea, suntieşi uăi nişti hahalieri uăi, nişti învârtiţi cari făcieţi umbră dijiaba pământului, uăi! Suntieţi nişti lichiele patientate cu aiere senatoriale şi porniri dictatoriale cari rieprieyientaţi intieresele grupurilor din dosul vostru şi nicidicum intieresili publicului tielespectator, uăi jigodiilor!

Trimite un comentariu

sus