Skip to main content

Scandal în TVR. Proteste, contestaţii la Comitetul Director şi actiuni în instanţă din cauza alegerilor interne

 

tvrAlegerile interne din TVR s-au lăsat cu proteste, contestaţii la Comitetul Director şi acţiuni în instanţă. Mai mult decât atât, Dragoş Bocanaciu şi Sorin Rada, membrii supleanţi din Consiliul de Administraţie, şi-au dat demisia pentru a forţa repetarea alegerilor.

Publicitate

Dragoş Bocanaciu şi Sorin Rada, membri supleanţi în Consiliul de Administraţie în urma validării voturilor de către Biroului Electoral Central din SRTV, şi-au depus ieri demisia din posturile ocupate, potrivit Evenimentului zilei.

Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, candidaţii sprijiniţi prin vot de cei mai mulţi dintre angajaţi pentru a-i reprezenta în viitorul Consiliu de Administraţie au aflat, duminică seară, că au fost invalidaţi pentru că nu şi-au depus cazierul, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Realizatorii Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, cei care au câştigat detaşat alegerile, dar au fost invalidati pentru că "nu au depus cazierul", au inaintat Comitetului Director o contestatie si, separat, solicita in instanta suspendarea procedurii, scrie HotNews.ro.

Ce reclamă cei doi?

Mihai Radulescu a spus, ieri, pentru HotNews.ro că el şi Cornel Mihalache au depus o contestaţie în care reclamă atât vicii de procedură în cadrul alegerilor interne, cât şi discriminare, avand in vedere ca regulamentul decis de Comitetul Director, condus de Stelian Tanase, nu a permis persoanelor din afara instituţiei să participe la concurs.

Potrivit lui Radulescu, aceasta contestatie urmeaza sa fie discutata în cursul acestei zile in Comitetul Director.

De ce şi-au depus demisiile Bocanaciu şi Rada?

Dragoş Bocanaciu, liderul SPUSTV, din TVR:

"Mihai Rădulescu şi Cornel Mihalache au fost votaţi de aproape 1.200 de oameni. După retragerea lor, eu ajung în poziţia de membru supleant. Este posibil să ajung chiar membru plin în Cosiliu, deşi am sprijinul a numai 242 de oameni. Nu mi se pare normal, nu mi se pare moral şi nu mi se pare corect ca, pentru 2.700 de lei, cât este indemnizaţia de membru CA, să se denatureze rezultatul alegerilor. Demisia ar fi o formulă legală, care nu va da bătăi de cap administraţiei şi prin care se poate reface procesul electoral", a spus Dragoş Bocanaciu, potrivit EVZ.

Sorin Rada, preşedinte TV-R SIND şi membru supleant în CA:

"Decizia mea este un semn de protest faţă de numeroasele vicii de procedură relevate de desfăşurarea acestor alegeri, de la întocmirea regulamentului de organizare, şi până la validarea rezultatelor finale", a declarat Rada.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • N. Bertrand N. Bertrand
    Mereu aceleasi discutii, certuri, contestatii in aceasta mocirla care este TVR! Lupta apriga pentru ciolan, chipurile in interesul angajatilor. Atat se vorbeste de aceasta institutie falimentara, de parca ar mai interesa pe cineva altceva decat faptul ca se cheltuiesc bani cu nemiluita pentru rezultate aproape invizibile!

Trimite un comentariu

sus