Skip to main content

TVR anunţă înscrierile la Eurovision 2014. Programul selecţiei naţionale

 

Eurovision 2014, Copenhaga
Foto: www.eurovision.tv/

Publicitate

Televiziunea Română anunţă programul înscrierilor la Eurovision 2014, competiţia muzicală europeană organizat de EBU (European Broadcasting Union), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Selecţia naţională în urma căreia va fi aleasă melodia care va reprezenta România la acest concurs european va avea loc pe 1 martie, în cadrul unui spectacol difuzat de TVR.

Postul public a înscris România pe ultima sută de metri (la finalul lunii noiembrie 2013) la Eurovision 2014, care se va desfăşura la Copenhaga, în Danemarca, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Concursul Eurovision 2014 (Copenhaga) se va desfăşura în 6, 8 şi 10 mai. Pe 20 ianuarie va avea loc tragerea la sorţi a ţărilor participante pentru intrarea într-una dintre cele două semifinale ale concursului.

Înscrierile pentru selecţia naţională

Cei care doresc să intre în selecţia naţională organizată de TVR se pot înscrie în perioada 15 ianuarie - 14 februarie, potrivit unui comunicat al postului public. Mai multe detalii despre condiţiile de participare, în articol.

TVR: Românii merită eforturile financiare pentru participarea la acest eveniment

"TVR confirmă participarea ţării noastre la Concursul Cântecului European – Eurovision şi în 2014, considerând că România şi românii merită eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important. Decizia participării la Eurovision a fost comunicată EBU, organizatorul concursului", spune Televiziunea Română, într-un comunicat de presă.

Anul trecut, bugetul evenimentului a fost de aproximativ 200.000 de euro.

Etapele desfăşurării selecţiei naţionale Eurovision 2014

  • 15 ianuarie – 14 februarie: înscrieri (depunerea sau trimiterea pieselor şi a documentelor prevăzute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa [email protected]; mailto:[email protected]);
  • 19 februarie şi 20 februarie: preselecţia (un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs);
  • 20 februarie: anunţarea celor maximum 12 melodii finaliste
  • 1 martie – selecţia naţională – alegerea melodiei câştigătoare în cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Condiţiile de participare

  • Cei care doresc să participe la selecţie pot trimite pe adresa TVR – Calea Dorobanţilor, nr. 191, sector 1, Bucureşti sau pot depune la Registratura TVR un plic închis cu următoarele documente: un CD, conţinând varianta finală a piesei şi o versiune negativ în format WAV.
  • Plicul trebuie să conţină următoarele informaţii legate de piesă: titlul, numele compozitorului (compozitorilor), numele autorului (autorilor) versurilor, numele interpreţilor şi al producătorului (publisher-ului), dacă există.

Înscrierile se pot face şi prin e-mail

  • În acest an, înscrierile se pot face şi prin e-mail la adresa [email protected], doritorii trimiţând piesa în format MP3, cu aceleaşi detalii despre melodie enunţate anterior. În această situaţie, vor fi consideraţi înscrişi cei care au primit confirmarea de la adresa de e-mail [email protected].
  • Melodia înscrisă nu trebuie sa fi fost lansată comercial şi/sau interpretată public (integral sau parţial) înainte de 1 septembrie 2013.
  • Piesele înscrise în concurs nu trebuie să depăşească 3 minute, iar vârsta minimă a interpreţilor trebuie să fie de 16 ani împliniţi la data finalei internaţionale, conform Regulamentului EBU.

Informaţii suplimentare pot fi găsite pe eurovision.tvr.ro, secţiunea Regulament, începând cu 12 ianuarie.

Despre Eurovision:

  • Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.
  • Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.
  • Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.
  • Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost:

  • de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010)
  • o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus