Skip to main content

Britanicii preferă televizorul. Patru ore în faţa micului ecran, doar trei minute pe dispozitivele mobile

 

Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

Publicitate

Discuţiile privind dispariţia consumului tradiţional de TV sunt încă departe de realităţile pieţei. Britanicii petrec în medie trei ore şi 55 de minute în faţa televizorului, pe zi, şi doar trei minute pe dispozitivele mobile, scrie The Guardian, care citează un studiu realizat în 2013.

Ziarul din Marea Britanie mai scrie că va mai trece ceva timp până când tabletele şi telefoanele inteligente vor revoluţiona uitatul la televizor.

Consumul tradiţional de televiziune a scăzut în Marea Britanie cu doar nouă minute, faţă de 2012 an în care Londra a găzduit Jocurile Olimpice, un eveniment de mare audienţă.

Anul trecut, dispozitile mobile - smartphone-uri, tablete si laptopuri - au fost folosite, în medie, de britanici timp de trei minute şi 30 de secunde, pe zi. Asta înseamnă o creştere de 30 de secunde faţă de anul 2012.

Cu toate acestea, s-a înregistrat o scădere a consumului liniar de televiziune. Oamenii preferă să-şi înregistreze programele preferate difuzate pe televiziuni şi să-şi construiască astfel o grilă personalizată.

Dacă în urmă cu doi ani 89,9% din populaţia Marii Britanii urmărea programele TV aşa cum erau ele difuzate de posturi, anul trecut acest procent a ajuns la 88,7%.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus