Skip to main content

Doi cabliști giganți din SUA vor să fuzioneze. Tranzacție de 45 de miliarde de dolari

 

Screen Shot 2014-02-13 at 4.31.18 PMComcast, cel mai mare operator de cablu din Statele Unite, care dețin rețeaua de televiziuni NBC, ar putea fuziona cu Time Warner Cable, în urma unei tranzacții de peste 45 de miliarde de dolari, potrivit Broadbandtvnews.com.

Publicitate

Time Warner Cable este al doilea furnizor de cablu din Statele Unite și implicit, principalul concurent al Comcast.

Potrivit bbc.co.uk, Comcast a confirmat încheierea unei înțelegeri cu Tme Warner Cable, care este și proprietarul studiourilor de film Universal.

Dacă tranzacția va fi aprobată de autoritățile de concurență din Statele Unite, Comcast ar urma să obțină aproape trei sferturi din piață furnizorilor de televiziune prin cablu.

În prezent, Comcast are 22 de milioane de abonați, în timp ce Time Warner Cable distribuie televiziune pentru circa 11 milioane de abonați.

Comcast concurează pentru preluarea Time Warner Cable cu Charter Communications, companie sprijinită de miliardarul John Malone, care controlează grupul Liberty Global, prezent în Europa prin UPC.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Andi, e simplu. Un abonat nu inseamna un cetatean, un locuitor ci un abonament. Iar in cele mai multe cazuri intr-o casa(un abonament )sunt 3/4 persoane.
    Cu placere.
  • asadar cele 2 ar avea un total de 33 milioane abonati... asta fiind 3/4 din total... cum asa? america are peste 300 milioane de oameni... as dori o lamurire de specialitate...

    Multumesc anticipat!

Trimite un comentariu