Skip to main content

Doi cablişti giganţi din SUA vor să fuzioneze. Tranzacţie de 45 de miliarde de dolari

 

Screen Shot 2014-02-13 at 4.31.18 PMComcast, cel mai mare operator de cablu din Statele Unite, care deţin reţeaua de televiziuni NBC, ar putea fuziona cu Time Warner Cable, în urma unei tranzacţii de peste 45 de miliarde de dolari, potrivit Broadbandtvnews.com.

Publicitate

Time Warner Cable este al doilea furnizor de cablu din Statele Unite şi implicit, principalul concurent al Comcast.

Potrivit bbc.co.uk, Comcast a confirmat încheierea unei înţelegeri cu Tme Warner Cable, care este şi proprietarul studiourilor de film Universal.

Dacă tranzacţia va fi aprobată de autorităţile de concurenţă din Statele Unite, Comcast ar urma să obţină aproape trei sferturi din piaţă furnizorilor de televiziune prin cablu.

În prezent, Comcast are 22 de milioane de abonaţi, în timp ce Time Warner Cable distribuie televiziune pentru circa 11 milioane de abonaţi.

Comcast concurează pentru preluarea Time Warner Cable cu Charter Communications, companie sprijinită de miliardarul John Malone, care controlează grupul Liberty Global, prezent în Europa prin UPC.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dinulescu dinulescu
    in america de multe ori un abonament=6,7,8 in casa. ca ei sunt ...mai cresti decat crestinii:)))
  • andi andi
    multumesc frumos
  • Adi Adi
    Andi, e simplu. Un abonat nu inseamna un cetatean, un locuitor ci un abonament. Iar in cele mai multe cazuri intr-o casa(un abonament )sunt 3/4 persoane.
    Cu placere.
  • andi andi
    asadar cele 2 ar avea un total de 33 milioane abonati... asta fiind 3/4 din total... cum asa? america are peste 300 milioane de oameni... as dori o lamurire de specialitate...

    Multumesc anticipat!

Trimite un comentariu

sus