Skip to main content

La zece ani de la lansare, Facebook are o problemă: îmbătrânirea utilizatorilor

 

facebook internetReţeaua de socializare Facebook împlineşte mâine (4 februarie) 10 ani de la lansare, o vârstă a maturităţii care aduce cu ea şi o problemă: îmbătrânirea utilizatorilor săi.

Publicitate

În prezent, Facebook se luptă să îşi păstreze utilizatorii tineri, potrivit unei analize realizate de AFP şi citate de Mediafax.

După un deceniu de existenţă pe online, cea mai importantă platformă de socializare are 1,23 de miliarde de utilizatori lunari activi. O cifră enormă, care a fost comparată de cotidianul britanic The Guardian cu populaţia Indiei.

În zece ani de existenţă, Facebook a reuşit să depăşească o listare catastrofală pe bursă şi să se transforme într-o maşinărie de atragere a publicităţii.

"A fost o călătorie incredibilă", a declarat Mark Zuckerberg, cofondatorul şi directorul general al Facebook.

Facebook, un adevărat fenomen social

"Facebook a făcut ca lumea să fie mai mică, mai interactivă. A unit familii, prieteni, vecini din întreaga lume. Este un adevărat fenomen social", a declarat, pentru AFP, Trip Chowdhry, analist la compania Global Equity Research.

Tranziţia de la computer la dispozitivele mobile

"Peste 20% din timpul petrecut pe internet este pe reţeaua Facebook. Cei de la Facebook au realizat cu succes tranziţia de la computerul tradiţional la dispozitivele mobile. Ce au reuşit să facă este remarcabil", a declarat, la rândul său, Lou Kerner, fondator al societăţii de investiţii Social Internet Fund.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex alex
    Prototiptil la faza ca in 3 ani FB dispare,n-am scos-o eu din burta.Asa spun toti specialistii,cei mai noi fiind cei de la universitatea Princeton :http://shine.yahoo.com/work-money/facebook-may-disappear-3-years-190600861.html .Cat despre NSA si teoria conspiratiei ti-a raspuns Razvan mai jos.
  • alex alex
    Isi pun si ce grupa de sange au ca bogatanul bolnav sa pescuiasca mai usor un ficat,un rinichi, o inima.Cate tinere din Romania au fost pescuite pe FB si apoi traficate in tara sau in strainatate?Vad cel putin o data pe saptamana la tv cazuri din acestea.Ma bucur enorm ca Facebook moare.Incet,dar sigur.
  • Razvan Alexandru Razvan Alexandru
    Astfel de atitudini condescendent-superficiale din partea utilizatorilor sunt exact ce au nevoie minunatele institutii ale statului de la noi si din lumea larga pentru a ingradi din ce in ce mai mult libertatea internetului si intimitatea individului.
    http://www.nytimes.com/2013/10/31/technology/nsa-is-mining-google-and-yahoo-abroad.html

    Sun-o, te rog, pe Frau Merkel si povesteste-i cum e cu teoria conspiratiei si ca trebuie sa-si faca programare la un "shrink" ;)

    www.nytimes.com/2013/10/31/world/europe/tap-on-merkel-provides-peek-at-vast-spy-net.html
  • nadia nitov nadia nitov
    si imbatranind se desteapta si nu-si mai dau toate datele personale si asta nu e bine pentru fb! :( ca el de idoti are nevoie, da aia care scriu adresa de la casa si perioada cat e plecata familia peste hotare, sa aiba hotul liniste cand fura! :) :) :)
  • prototiptil prototiptil
    Adânc! Trei ani ! Cum ai calculat așa de precis ? Care e formula care leagă utilizatorii myspace de feisbuchiști? Voi mai vorbiți de myspace? Unde? Când tinerii pleacă ,pleacă și bătrânii ? Uau ! Cât despre NSA ,aici e treabă de psihiatri specializați în teoria conspirației.
  • alex alex
    In 3 ani o sa vorbim de FB cum vorbim acum de myspace.FB e pe duca.Daca tinerii pleaca si persoanele in varsta pleaca.Mai e si problema NSA-ului.

Trimite un comentariu

sus