Skip to main content

Radu Petric, despre retragerea UPC din asociația cabliștilor: „Le înțeleg supărarea”

 

Radu PetricPreședintele Asociației de Comunicații prin Cablu, Radu Petric, spune că înțelege "nemulțumirea celor de la UPC față de lipsa de rezultate" a organizației pe care o conduce, din ultima perioadă.

Publicitate

Șeful organizației cabliștilor a explicat, pentru Paginademedia.ro, că nemulțumirea celor de la UPC este și o "nemulțumire a asociației" și anume faptul că autoritățile au devenit "un interlocutor surd" în comunicarea cu organizațiile care reprezintă interesele industriei de Telecom.

"Pun supărarea lor pe seama lipsei de dialog a asociației cu autorităție. În ciuda eforturilor noastre de a comunica opinia industriei, nu am găsit niciun fel de interes pentru a fi ascultați de către autorități. Nicio autoritate nu vrea să audă și opinia celor afectați din industrie. Acest aspect este valabil pentru majoritatea organizațiilor de profil, cel puțin din acest domeniu. (...) Nu există consultări publice, asociațiile de profil sunt ignorate", a declarat pentru Paginademedia.ro, Radu Petric, șeful Asociației de Comunicații prin Cablu.

Acesta a mai subliniat faptul că deși în ultimii doi ani asociației i-a fost din ce în ce mai greu să stabilească un dialog cu autoritățile, organizația va continua să încerce să obțină "un regim favorabil investițiilor din domeniul telecomunicațiilor".

"Nu avem de gând să abandonăm încercărie de a stabili o punte de comunicare cu autoritățile pentru a finaliza legile care se află acum în dezbatere publică, pentru a obține un regim favorabil investițiilor în domeniul telecomunicațiilor", a mai declarat Radu Petric, pentru Paginademedia.ro.

Operatorul UPC și-a anunțat astăzi public retragerea din Asociația de Comunicații prin Cablu, într-un comunicat de presă care vorbea despre "reevaluarea strategiei A.C.C." şi despre "activitatea din ultima perioadă a Asociaţiei". Comunicatul UPC îl găsiți AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • *) pentru necunoscatori, "TNT"-ul de mai sus inseamna "Television Numerique Terrestre", adica standardul DVB-T si, totodata, reteaua nationala de televiziune digitala din Franta, retea care cuprinde 24 de canale nationale (6 canale publice, restul private) cu receptie gratuita, si un canal privat criptat, Canal+, dar care are, conform legii, obligatia de a transmite 25% din programe "in clar" (adica gratuit).

    Si, pentru ca lucrurile sa fie simple si cat se poate de clare, exact aceasta lista de 25 de canale ale TNT este si lista fixa a canalelor "must carry" (fara variatia de la noi "in limita a 25% din numarul total al canalelor unui operator etc."), lista obligatorie atat pentru cablisti cat si pentru operatorii de "buchete satelit" (serviciile DTH) de pe intreg teritoriul Frantei. Prin urmare, lista "must carry" din Franta nu se modifica anual dupa audinte sau cine stie ce interese si capricii ale membrilor CSA (CNA-ul francez), ci odata la zece ani, cand se reinnoiesc licentele pentru reteaua nationala de televiziune.
  • Sa se treacă la tnt total sa dispară serparaia de cabluri și carteluri,ar fi o revoluție și o evoluție colosala.

Trimite un comentariu