Skip to main content

REACŢIE. Adevărul a renunţat la colaborarea cu unul dintre bloggeri din cauza unui atac la preşedintele Înaltei Curţi

 

Sursa foto Adevarul

Publicitate

Redacţia „Adevărul" a anunţat încheierea colaborarării cu Alexandru Muraru, directorul general al „Institutului Naţional al Patrimoniului", cel care până în prezent a deţinut un blog pe adevarul.ro.

Derapajul a avut loc în textul intitulat „O înfrângere cât o generaţie umilită: Tudor Chiuariu", text publicat în data de 31 ianuarie 2014.

Din textul lui Alxandru Muraru: 

  • Vă invit, acum, să vă aruncaţi un ochi în CV-ul Liviei Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi, cea mai puternică instanţă din România. Un procuror ceauşist, cu o carieră insipidă, un ţuţer politico-juridic perfect. Să conduci cea mai înaltă instanţă din România, fiind un mediocru academic care nu stăpâneşte nici măcar o limbă străină – mi se pare incalificabil.
  • Nu mai întrebaţi despre consultarea jurisprudenţei franceze, anglo-saxone sau germane în cazuri de corupţie ale înalţilor demnitari: răspunsul este implicit. În faţa ei (căci ea a fost preşedintele completului care l-a condamnat), un tânăr precum Chiuariu e un inamic de moarte, un om care a răscolit sistemul, un om care a construit instituţii europene, un om cu doctorat magna cum laude acordat de cei mai calificaţi profesori de drept penal din România, un avocat care a pledat în faţa Curţii de Justiţie a UE.
  • Livia Stanciu nu are niciun interes de a vedea urcând în sistem oameni precum Chiuariu şi are la dispoziţie toate instrumentele pentru a împiedica pe oricine. Un mesaj că un fost ministru, chiar al justiţiei, o păţeşte dacă are curajul să spună ce e greşit în Sistem şi cine anume îl patronează.
  • Aşa cum s-a concluzionat în pledoaria finală a procesului, dosarul lui Tudor Chiuariu a fost, de la un cap la altul, construit şi direcţionat politic cu multă ură şi trudă rău-voitoare. Ştiu că mulţi l-au sunat şi şi-au arătat indignarea faţă de ceea ce s-a întâmplat. Solidaritatea lor nu a fost doar un semn de revoltă, ci mesajul unei generaţii hărţuită de tot ce s-a întâmplat în ultimii 10 ani în justiţie.
  • În fond, nu e vorba în toată această afacere murdară a justiţiei băsiste aici de Tudor Chiuariu, de situaţia lui personală, deşi toate aceste lucruri au lovit în el. E vorba, în definitiv, despre o întreagă generaţie umilită de o decizie arbitrară, care a înfrânt orice principiu al dreptăţii şi al justiţiei. Această decizie nedreaptă a arătat că nu e destul să fii onest, când eşti pândit, că nu e destul să fii competent când eşti duşmanul liderului Sistemului, că nu e suficient să ai un renume de profesionist, când cineva îţi distruge imaginea milimetru cu milimetru, că nu e destul să-ţi construieşti singur viitorul când orice act de bună credinţă poate fi îndreptat împotriva ta. Că nu e destul ca oamenii să te voteze cu 70%, nu e destul să fii cetăţean când Sistemul, în fond, vrea să te transforme, cu orice preţ, în infractor. Un dosar ticluit, o decizie politică, o victimă fără vină.

Grigore Cartianu, Ombudsman-ul Grupului Adevărul: „Am citit la rubrica Blogurile Adevărul un text absolut descalificant, semnat de dl. Alexandru Muraru. Textul pare scris de C. V. Tudor, în anii săi de glorie imundă, sau de tandemul Mihai Gâdea-Mircea Badea, contemporanii noştri. (...) Dincolo de penibila apărare făcută unui infractor dovedit, cu fapte săvârşite chiar din postura de ministru al Justiţiei, autorul se remarcă printr-un atac violent la adresa unui stâlp al sistemului de Justiţie: preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Şi o face fără a aduce o minimă probă în susţinerea afirmaţiilor sale.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • reporter reporter
    l-a dat burci afară... he-he, uite că pling unii de mila murarului
    :)
  • Barbu Barbu
    Textul d-lui Muraru este atat de bine articulat incat nu necesita nicio adaugire. Imi exprim completul acord cu ideile formulate.
  • androidul cu sobolani androidul cu sobolani
    ma mir cum de nu se sesizeaza nimeni cu privire la jigodia de dan sultanescu, care impute blogurile adevarul. cred ca nici pe gadea nu l-as scuipa mai cu patos.
  • Nico Nico
    ma si mira pe mine sa existe un asemenea text pe site-ul Adevarul =))
  • mirceA mirceA
    Cenzura.

Trimite un comentariu

sus