Skip to main content

Se lansează TheBlackSea.eu, o publicație non-profit și fără reclamă

 

blacksea.euO echipă formată din jurnaliști, fotografi, designeri, editori și programatori lansează o publicație non-profit și fără reclamă.

Publicitate

Revista se numește TheBlackSea.eu și conține articole în limba engleză, investigații și povești de viață cotidiană din jurul Mării Negre.

Lansarea va avea loc miercuri, 26 februarie, ora 18:30, la Clubul Țăranului, Muzeul Țăranului Român.

Din echipa The Black Sea fac parte jurnaliști cunoscuți, membri ai Centrului Român pentru Jurnalism de Investigații (CRJI).

Vlad OdobescuAlexandru-Brăduț Ulmanu, Michael Bird (HotNews.ro) Vlad Ursulean (Casa Jurnalistului), Crina Boros și Monica Ulmanu sunt doar câțiva din echipa acestei platforme jurnalistice multimedia. Mai multe detalii despre echipa din spatele acestui proiect găsiți pe site-ul theblacksea.eu.

TheBlackSea.eu promovează conceptul de "slow journalism"

"Facem investigatii pe subiecte tabu din regiune, dar le alternam cu povesti de viata cotidiana, pline de culoare locala. Nu alergam dupa stiri. Povestile noastre devin stiri pentru ca le cautam altfel si le acordam mai mult timp", se arată într-un comunicat al echipei The Black Sea.

Proiectul The Black Sea a luat ființă în octombrie 2013. Echipa acestei publicații este condusă de jurnaliști cu numeroase premii internaționale și foto-jurnaliști de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație.

"Am construit o platforma jurnalistica multimedia pe care intentionam sa navigam in timp ce institutiile media traditionale se ineaca.

Aducem la bord investigatii complexe si povesti de viata cotidiana din jurul Marii Negre intr-o publicatie in limba Engleza, non-profit si fara reclama", se mai arată în comunicatul de presă care anunță lansarea oficială a publicației online TheBlackSea.eu.

Sursa de finanțare? Donația

Fiind o publicație non-profit și fără publicitate, The Black Sea este un proiect care se finanțează din donații. Această platformă de conținut a fost susținută de un grant oferit de fundaţia „Black Sea Trust for Regional Cooperation” (BST), parte a German Marshall Fund.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu