Skip to main content

Se lansează TheBlackSea.eu, o publicaţie non-profit şi fără reclamă

 

blacksea.euO echipă formată din jurnalişti, fotografi, designeri, editori şi programatori lansează o publicaţie non-profit şi fără reclamă.

Publicitate

Revista se numeşte TheBlackSea.eu şi conţine articole în limba engleză, investigaţii şi poveşti de viaţă cotidiană din jurul Mării Negre.

Lansarea va avea loc miercuri, 26 februarie, ora 18:30, la Clubul Ţăranului, Muzeul Ţăranului Român.

Din echipa The Black Sea fac parte jurnalişti cunoscuţi, membri ai Centrului Român pentru Jurnalism de Investigaţii (CRJI).

Vlad OdobescuAlexandru-Brăduţ Ulmanu, Michael Bird (HotNews.ro) Vlad Ursulean (Casa Jurnalistului), Crina Boros şi Monica Ulmanu sunt doar câţiva din echipa acestei platforme jurnalistice multimedia. Mai multe detalii despre echipa din spatele acestui proiect găsiţi pe site-ul theblacksea.eu.

TheBlackSea.eu promovează conceptul de "slow journalism"

"Facem investigatii pe subiecte tabu din regiune, dar le alternam cu povesti de viata cotidiana, pline de culoare locala. Nu alergam dupa stiri. Povestile noastre devin stiri pentru ca le cautam altfel si le acordam mai mult timp", se arată într-un comunicat al echipei The Black Sea.

Proiectul The Black Sea a luat fiinţă în octombrie 2013. Echipa acestei publicaţii este condusă de jurnalişti cu numeroase premii internaţionale şi foto-jurnalişti de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie.

"Am construit o platforma jurnalistica multimedia pe care intentionam sa navigam in timp ce institutiile media traditionale se ineaca.

Aducem la bord investigatii complexe si povesti de viata cotidiana din jurul Marii Negre intr-o publicatie in limba Engleza, non-profit si fara reclama", se mai arată în comunicatul de presă care anunţă lansarea oficială a publicaţiei online TheBlackSea.eu.

Sursa de finanţare? Donaţia

Fiind o publicaţie non-profit şi fără publicitate, The Black Sea este un proiect care se finanţează din donaţii. Această platformă de conţinut a fost susţinută de un grant oferit de fundaţia „Black Sea Trust for Regional Cooperation” (BST), parte a German Marshall Fund.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus