Skip to main content

Show-ul X Factor din SUA a fost anulat din cauza audienţelor slabe

 

x inside
Simon Cowell, creatorul formatului X Factor

Publicitate

Televiziunea americană Fox a decis să renunţe la show-ul de talente X Factor, după numai trei sezoane, din cauza audienţelor sub aşteptări, potrivit publicaţiei Variety.

În primă fază, emisiunea de talente a pornit cu o audienţă de 12,7 milioane de telespectatori, a ajuns la 9,7 milioane în 2012, iar anul trecut cifrele au coborât la 7 milioane.

În aceeaşi zi în care Fox a făcut anunţul, juratul şi părintele formatului, Simon Cowell, a anunţat că se va întoarce la formatul britanic X Factor, difuzat de postul ITV.

Simon Cowell: „M-am simţit nemaipomenit în ultimii 12 ani, atât la X Factor cât şi la American Idol. Am decis anul trecut, din mai multe motive, să mă întorc la varianta britanică a show-ului X Factor începând din 2014. Acum m-am întors în Marea Britanie şi vreau să mulţumesc Fox pentru că a fost un partener incredibil şi vreau să mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut. America, ne vom vedea în curând.”

Show-ul se dorea o alternativă la American Idol, un format de talent show în care Simon Cowell s-a şi remarcat ca un jurat extrem de tăios, la începutul anilor 2000.
Emisiunea de talente X Factor, format creat de Cowell, a ajuns în SUA în 2011.

Potrivit sursei citate, show-ului i-a lipsit elementul de noutate, asemănându-se destul de mult cu formatul American Idol, în timp ce The Voice, care face audienţe foarte bune în SUA, a introdus audiţiile pe nevăzute.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    vise
  • Teo Teo
    Urmează x factor romania ?

Trimite un comentariu

sus