Skip to main content

Solicitarea Intact Production de dizolvare a Evenimentului zilei, respinsă de Tribunal

 

Tribunalul Bucuresti

Tribunalul Bucureşti a respins încercarea companiei Intact Production, deţinută de familia Voiculescu, de a dizolva Editura Evenimentul şi Capital, anunţă EVZ. Decizia poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare.

„Respinge acţiunea ca fiind formulată de o persoana fără calitate”, spune decizia Tribunalului.

Intact Production, parte a trustului Intact, a solicitat în noiembrie 2013, dizolvarea EVZ, după cum paginademedia.ro a scris AICI. În aceeaşi perioadă, compania a cerut şi dizolvarea B1 TV (detalii AICI). Instanţa a respins şi solicitarea în cazul B1 TV.

La momentul respectiv EVZ a publicat informaţii din solicitarea Intact Production, în care se spune că „din analiza rezultatelor financiare înregistrate de societatea Editura Evenimentul şi Capital în anii 2010 şi 2011 şi publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe Publice" rezultă că trustul a înregistrat pierderi, iar "activul net s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris (conform datelor de la Registrul Comerţului, capitalul social subscris este de 200 lei)".

Cererea de chemare în judecată cuprindea şi articolele din Legea 31/1990 în baza căreia firma Intact Production a familiei Voiculescu a deschis acţiunea împotriva EEC. La articolul 5 se precizează că: "orice persoană INTERESATĂ se poate adresa instanţei pentru a cere dizolvarea societăţii".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Costin Costin
    Respinsa fara temei! Era o cerere legitima, dar vad ca Justitia este presul oricui acum.
  • mm mm
    „Respinge acţiunea ca fiind formulată de o persoana fără calitate” ,nu ca nu ar fi buna de judecat sau nereala.:D

Trimite un comentariu

sus