Skip to main content

Solicitarea Intact Production de dizolvare a B1 TV, respinsă de Tribunal

 

Tribunalul Bucuresti

Publicitate

Tribunalul București a respins solicitarea Intact Production de dizolvare a societății B1 Channel, care operează licența televiziunii de știri B1 TV. Decizia poate fi atacat cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

„Admite excepția lipsei de interes, invocată de pârâtă. Respinge cererea de chemare în judecată, ca lipsită de interes”, a decis Tribunalul București. Mai precis, instanța a considerat că reclamantul, Intact Production, nu a reușit să își justifice interesul față de acțiunea pe care a demarat-o.

Soluția Tribunalului București:

Respinge exceptia lipsei dovezii calitătii de reprezentant, invocată de pârâtă, ca neîntemeiată. Admite exceptia lipsei de interes, invocată de pârâtă. Respinge cererea de chemare în judecată, ca lipsită de interes. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VI-a Civilă.

Intact Production, parte a trustului Intact, a solicitat în noiembrie 2013, dizolvarea B1 TV Channel, după cum paginademedia.ro a scris AICI. În aceeași perioadă, compania a cerut și dizolvarea Editura Evenimentul și Capital (detalii AICI).

La momentul respectiv EVZ a publicat informații din solicitarea Intact Production, în care se spune că „din analiza rezultatelor financiare înregistrate de societatea Editura Evenimentul şi Capital în anii 2010 şi 2011 şi publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe Publice" rezultă că trustul a înregistrat pierderi, iar "activul net s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris (conform datelor de la Registrul Comerţului, capitalul social subscris este de 200 lei)".

Cererea de chemare în judecată cuprindea şi articolele din Legea 31/1990 în baza căreia firma Intact Production a familiei Voiculescu a deschis acţiunea împotriva EEC. La articolul 5 se precizează că: "orice persoană INTERESATĂ se poate adresa instanţei pentru a cere dizolvarea societăţii".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu