Skip to main content

STS: Televiziunile au dezinformat publicul în cazul accidentului aviatic din Apuseni

 

Screen Shot 2014-02-11 at 5.46.49 PMServiciul de Telecomunicații Speciale a reclamat la CNA că televiziunile au dezinformat telespectatorii cu privire la activitatea acestei instituții și au indus publicului un sentiment de neîncredere cu privire la numărul unic de urgență 112.

Publicitate

În reclamația sa, depusă pe 5 februarie la CNA, STS nu a făcut referire la o anumită televiziune sau la un anumit program TV.

"Aceste dezinformări pot aduce prejudicii dezastruoase de imagine a României în spațiul comunitar și în lume, putând provoca diminuarea numărului de vizitatori și turiști în România", se arată în sesizarea primită de CNA, pe 5 februarie, de la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Ședința CNA de astăzi a fost dedicată în întregime acestui subiect, dar în final, după șapte ore de dezbateri și vizionări a unor fragmente din mai multe emisiuni TV, membrii forului nu au ajuns la nicio decizie de sancționare. Au hotărât să amâne subiectul pentru următoarea ședință, de joi, 13 februarie.

STS: "Sistemul Național Unic penru Apeluri de Urgență 112 a fost discreditat"

"Vă rugăm să luați măsurile care se impun având în vedere prezentarea tendențioasă, comentariile subiective și aprecierile negative, fără o minimă documentare prealabilă și fără a fi susținute cu dovezi și fără a fi susținute de dovezi, cu evidente repercusiuni asupra imaginii statului român, prin prisma faptului că, potrivit normelor comunitare, 112 este număr european unic de urgență, de importanță atât pentru cetățenii români, cât și pentru cetățeni străini aflați pe teritoriul țării noastre. (...)

Prin afirmațiile tendențioase ale unor furnizori de servicii media audiovizuale, a fost indusă în mentalul opiniei publice neîncrederea în utilitatea și imporanța Numărului unic de urgență 112. Aceste dezinformări pot aduce prejudicii dezastruoase de imagine a României în spațiul comunitar și în lume, putând provoca diminuarea numărului de vizitatori și turiști în România", se arată în reclamația semnată de Marcel Opriș, Directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Cum mai zice lumea pe aici...unde naibi era STS-ul cand televiziunile dezinformau? Au facut cumva vreo conferinta de presa ca sa explice cum sta treaba? A intrat vreun specialist de-al lor in direct pe undeva ca sa le zica alora din studio ca mananca rahat? NU, NU AU FACUT-O!!! Sau e secret de stat domne, nu trebuie sa stie publicul. Ba trebuie sa stie, bai jegurilor, ca mancati din galeata numita bugetul statului, iar aia care au murit nu erau Obama, Putin si Merkel. Tare as vrea sa aud orele alea de convorbire dintre medici si "salvatori"...
  • Pana acum opris si sts au stat cu capu la cutie...acum ca s-au mai linistit lucrurile isi umfla muschii. Cert este ca au murit oameni din cauza incompetentei lor. Si nu tvurile sunt de vina ca au gost gasiti tarziu supravietuitorii
    Fin contra, salvatorii cu ajutorul tvurilor i-au gasit(daca nu veneau la tv "dezinformarile" localnicii nu mai plecau sa-i caute.
  • Bai Opris, totul era bine in tara asta, mai putin televiziunile care alunga turistii straini. Dar lasa ca mai scrii tu doua-trei scrisori lacrimogene semnate Cojocaru Raluca si se rezolva si problema asta.

Trimite un comentariu