Skip to main content

VIDEO. Un compozitor respins la Eurovision cere de la TVR banii pe înscriere: "Am participat la un Caritas de prost gust"

 

Marius PopaMarius Popa, fost solist al unor trupe precum Latin Expres şi Jukebox, se adresează directorului TVR, Stelian Tănase, într-o scrisoare deschisă în care contestă metoda de jurizare de la preselecția la care a participat în calitate de compozitor.

Publicitate

Marius Popa a făcut parte și din band-ul Cronicii Cărcotașilor, în perioada 2005 - 2007.

Acesta îi cere lui Stelian Tănase să-i spună "care este calea legală prin care instituția dumneavoastră (TVR - n.r.) îmi poate înapoia cei 200 de lei plătiți ca taxă de înscriere" la preselecția pentru finala Eurovision România, care va avea loc pe 1 martie la Brașov.

"Domnule director, am o rugăminte și o întrebare în același timp: vă rog să mă sfătuiți, care este calea legală prin care instituția dumneavoastră îmi poate înapoia cei 200 de lei plătiți ca taxă de înscriere? Nu de alta dar simt că am participat la un Caritas de prost gust... Nu am nici măcar siguranța că piesa mea a fost ascultată", se arată în scrisoarea semnată de compozitorul Marius Popa și postată pe pagina sa de Facebook.

Marius Popa se plânge și de lipsa de transparență a metodei de jurizare a pieselor înscrise la Selecția Națională de la Eurovision.

"Nu am nici măcar siguranța că piesa mea a fost ascultată. Dacă ar fi fost așa, aș fi știut cine a făcut parte din juriul care a făcut selecția și, mi se pare de bun simț, aș fi aflat notele pe care acest cântec (al meu) le-a obținut în cadrul jurizării. Țineți totul atât de secret încât îmi este foarte greu să cred că plicul pe care vi l-am trimis a fost deschis...", îi mai scrie Popa lui Stelian Tănase.

Piesa lui Marius Popa: "Like the sun", interpretată de Lea Mar

http://www.youtube.com/watch?v=k6fq7gWBQOk

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, scrisoarea adresată de un concurent la Eurovision directorului general interimar al Televiziunii Române, Stelian Tănase:

"Marius Popa Scrisoare deschisă domnului director al TVR. Domnule director, numele meu este Marius Popa. Un om... Un om cu pretenții de compozitor care s-a conformat cerințelor formulate pe site-ul eurovision.tvr.ro și care a înscris înspre jurizare (preselecție) un cântec, compoziție originală, la finala națională Eurovison 2014 organizată de instituția pe care o conduceți. Nu voi comenta criteriile după care a fost făcută notarea melodiilor și alegerea pieselor participante, nu am competența înțelegerii acestor criterii. Așa se pare, după 15 ani petrecuți activ în această industrie... Dar, domnule director, am o rugăminte și o întrebare în același timp: vă rog să mă sfătuiți, care este calea legală prin care instituția dumneavoastră îmi poate înapoia cei 200 de lei plătiți ca taxă de înscriere? Nu de alta dar simt că am participat la un Caritas de prost gust... Nu am nici măcar siguranța că piesa mea a fost ascultată. Dacă ar fi fost așa, aș fi știut cine a făcut parte din juriul care a făcut selecția și, mi se pare de bun simț, aș fi aflat notele pe care acest cântec (al meu) le-a obținut în cadrul jurizării. Țineți totul atât de secret încât îmi este foarte greu să cred că plicul pe care vi l-am trimis a fost deschis... Nu de alta, dar îmi este și mai greu să cred că ține de gust ca acest cântec să fie admis (http://www.youtube.com/watch?v=nBu9EU7wD8E) și cântecul meu nu (http://www.youtube.com/watch?v=k6fq7gWBQOk). Sunt convins de buna credință care animă acțiunile întreprinse de angajații postului dumneavoastră... Mă rog, al nostru, al românilor... Dar, domnule director, ca să nu mai lungim o discuție inutilă: îmi vreau cei 200 de lei înapoi. Cum să fac? Vă mulțumesc frumos! Cu un respect deosebit, Marius Popa, un compozitor obscur cu pretenții de artist."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • pai, sincer sa fiu, si eu imi vreau inapoi taxa tv si partea din impozit care se duce catre tvr. cat despre melodia silviei dumitrescu... e pe bune? adica chestia aia chiar a fost acceptata? m-am razgandit. vreau si despagubiri pe langa restituirea taxelor...

Trimite un comentariu