Skip to main content

Celebrul selfie de la Oscar, plasare de produs pentru Samsung. Care a fost preţul plătit pentru acest viral

 

Selfie Samsung "Selfie-ul" de la Oscar, care a făcut înconjurul lumii, fiind distribuit pe Twitter de peste 3 milioane de ori, s-a dovedit a fi o mişcare inteligentă de marketing a companiei Samsung, potrivit The Wall Street Journal.

Publicitate

Nu a fost deloc o întâmplare că fotografia "selfie", pusă la cale de Ellen DeGeneres, amfitrionul Premiilor Oscar, a fost realizată cu un telefon Samsung Galaxy Note, scrie cotidianul american de business The Wall Street Journal.

În celebra fotografie, care a fost făcută duminică în cadrul Galei premiilor Oscar, apar Ellen DeGeneres (prezentatoarea evenimentului) Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep, Julia Roberts, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Lupita Nyong'o, Kevin Spacey şi Jared Leto.

Apariţia modelului de telefon Samsung Galaxy Note nu a fost altceva decât o plasare de produs inclusă în pachetul de sponsorizare negociat de compania sud-coreeană cu postul american ABC, care a transmis în direct Gala Premiilor Oscar.

Samsung a investit aproape 20 de milioane de dolari în promovarea telefoanelor sale la Oscar

Samsung a avut un pachet de sponsorizare de aproape 20 de milioane de dolari, în timpul galei de premiere de la Oscar, conform estimărilor Wall Street Journal.

Potrivit surselor The Wall Street Journal, Samsung şi regia sa de media Starcom MediaVest au negociat cu televiziunea ABC un pachet de sponsorizare care includea, pe lângă spoturile din calupurile de publicitate, şi integrarea smartphone-urilor Galaxy în show-ul Galei de acordare a premiilor Oscar.

Plasarea de produs este un instrument de publicitate din ce în ce mai dorit de advertisery, dar la care au acces doar cei cu bugete mari de publicitate.

Samsung a fost unul din principalii sponsori ai transmisiunii Galei premiilor Oscar de anul acesta.

Compania a cumpărat cinci minute din spaţiul de publicitate, pentru care a cheltuit aproximativ 18 milioane de dolari.

Cifra a fost calculată de WSJ dat fiind valoarea estimată de Kantar Media pentru 30 de secunde de publicitate şi anume 1,8 milioane de dolari.

Tot potrivit companiei de cercetare Kantar, Samsung a investit 24 de milioane de dolari în publicitatea difuzată la Oscar din 2009 şi până în prezent.

Povestea celebrei fotografii "selfie"

Prezentatoarea Ellen DeGeneres a decis, cu câteva zile înainte de eveniment, că vrea să facă câteva fotografii de tip "selfie" în tipul galei, iar ABC "i-a sugerat" să folosească un telefon Samsung din moment ce compania era principalul sponsor, mai scrie WSJ.

În timpul repetiţiilor, reprezentaţi ai companiei sud-coreene i-au arătat prezentatoarei cum să folosească unul din telefoanele Samsung Galaxy.

"Selfie-ul lui Ellen va avea un impact mult mai mare decât spoturile publicitare. Nu poţi cumpăra magia de a deveni viral", a spus Allen Adamson, directorul general al Landor Associates, o firmă de branding deţinută de WPP PLC.

Subiectul a fost tratat şi de platforma Pandoras.realitatea.net.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bella Bella
    "Ellen Lee DeGeneres (/dɨˈdʒɛnərəs/; born January 26, 1958) is an American stand-up comedian, television host, and actress."
    Daca nu stim, nu este o rusine. Este rusinos sa nu ne informam, cand azi avem la indemana toate posibilitaile, Georgica Mama
  • george george
    Dragul meu, tipa asta degeneres nu este actrita ci are un talk show.
  • gadjodillo gadjodillo
    tipa (?) asta, de generes, era mişto ca actriţă. acum tot ce face este marketing. şi e atît de obositor, damn...

Trimite un comentariu

sus