Skip to main content

CNA a aprobat noua grilă TVR 3. Narcisa Iorga i-a amintit directorului televiziunii de protocolul cu Ministerul Agriculturii

 

TVR 3 VERDEConsiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, în şedinţa de astăzi, noua grilă a postului TVR, din al cărui profil agrar a rămas doar "culoarea verde", după cum a declarat Răzvan Bucuroiu, coordonatorul cu atribuţii de director al postului public.

Publicitate

Narcisa Iorga, unul dintre membrii CNA, i-a amintit directorului TVR 3 de protocolul semnat de fostul şef al Televiziunii Române cu Ministerul Agriculturii.

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Din păcate nu reuşesc să găsesc promisiunile dumneavoastră din octombrie, pe care le-aţi făcut în faţa membrilor CNA. Nu găsesc grila pe care am aprobat-o noi atunci, după care ne-am trezit că TVR 3 se transformă în post agricol în urma unui protocol cu Ministerul Agriculturii, care din fericire a fost reziliat şi pentru asta îl felicit pe domnul Stelian Tănase. Din acea lansare a TVR 3 agricol mai păstraţi ceva?"

"Din ceea ce am lansat pe TVR 3, cu ocazia protocolului cu Ministerul Agriculturii, nu a rămas nimic. Era un lucru care nu se putea face în situaţia financiară în care ne aflăm. Acel protocol nu a produs niciun efect pe partea editorială. TVR 3 este un post regional. (...)Este cel mai românesc post de televiziune, aceasta este filosofia TVR 3", a spus Bucuroiu, în faţa membrilor CNA.

Narcisa Iorga: "Vă atrag atenţia că înainte să modificaţi grila trebuie să anunţaţi CNA-ul. Vreau să vă pun în vedere faptul că pentru orice modificare în grila de programe a unui post aveţi nevoie de aprobarea CNA."

Răzvan Bucuroiu, coordonatorul cu atribuţii de director al TVR 3:

"Eu sunt directorul TVR 3, nu am semnat acel protocol şi nu sunt eu cel care să genereze astfel de strategii şi de politici editoriale. Domnul Săftoiu este cel care a generat acel protocol şi l-a şi asumat, el nu a generat însă efecte în ceea ce priveşte TVR 3 şi din câte ştiu nici alte canale şi producţia altor canale ale SRTv. Din ceea ce am lansat ca 'noul' TVR 3, e mult spus rural sau agrar, cu deschidere către mediul rural, aceasta a fost formularea publică, nu a rămas nimic, pentru că erau lucruri care nu se puteau face şi nu aveau o substanţă editorială pe care să o putem susţine în situaţia financiară în care ne aflăm. Aşadar, protocolul nu a produs niciun fel de efect pe palier editorial, iar TVR 3 îşi continuă mersul lui, este TVR 3 regional, aşa cum este cunoscut de către toată lumea. Aceasta este structura canalului şi trendul editorial."

Consiliul Naţional al Audiovizualului a votat în unanimitate modificarea structurii de programe a postului TVR 3.

Cum arată noua structură de programe a postului TVR 3?

Potrivit noii structuri, TVR 3 va transmite programe producţie proprie - 2,08%, producţii audiovizuale ale altor producători - 4,46%, programe retransmise de la studiourile teritoriale ale Societăţii Române de Televiziune - 91,08% şi programe preluate ("Teatrul TV" de la TVR 2) - 2,38%.

TVR 3 va difuza şi două emisiuni producţie proprie. Este vorba de "România, în cinci minute" şi "Din arhiva TVR".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Eugen Eugen
    Ma uit eu.... normal ca la emisiuni de bun simt nu se uita nimeni... fara crime, violuri, Dragusence, familii Lis etc
  • ion ion
    Cum spui tu: "probabil"!
    ;)
    Si-acum poti sa te culci la loc...
  • PEDAGOGUL PEDAGOGUL
    Tvr 3 este o televiziune la care probabil nu se uita nimeni.

Trimite un comentariu

sus