Skip to main content

Dosarul transferurilor, avionul dispărut şi scandalul cărnii expirate au generat peste 9.300 de articole în online

 

Foto: DigiSport.ro
Foto: DigiSport.ro

Publicitate

Dosarul transferurilor, cazul avionului dispărut şi scandalul cărnii expirate au fost trei dintre cele mai vizibile subiecte din mass-media online românească, în perioada 1–18 martie 2014, conform unei analize de monitorizare realizate de MediaIQ.

Cele trei subiecte fierbinţi ale lunii martie au generat 9.312 articole în presa online, dintre care aproape 6.400 au fost despre Dosarul transferurilor.

Dosarul transferurilor în mass-media online

În perioada 1–18 martie, au apărut 6.392 de articole online despre subiectul Dosarul transferurilor. Vârful apariţiilor referitoare la condamnările din lumea fotbalului a fost înregistrat în data de 4 martie, zi corespunzătoare anunţării verdictului dat de către autorităţi.

În ceea ce priveşte figurile publice asociate sentinţei din Dosarul transferurilor, cel mai vizibil a fost Mihai Stoica (1.923 articole online), urmat de George Copos (1.502 articole online), Ioan Becali (1.336 articole online) şi Gheorghe Popescu (1.023 articole online).

Cazul avionului dispărut

Un alt hot-issue dezbătut în mass-media online în perioada 1–18 martie a fost cazul avionului dispărut, aparţinând companiei Malaysia Airlines. Subiectul a înregistrat 2.362 de articole online în perioada menţionată, cu un vârf de apariţii pe data de 8 martie, zi corespunzătoare dispariţiei avionului.

Modelul avionului, Boeing 777, a fost menţionat în 651 de articole, iar numărul zborului, MH370 – în 214 articole online.

Scandalul cărnii expirate

Scandalul cărnii expirate a fost principalul subiect de discuţie în 558 de articole apărute în mass-media online. Tema cel mai frecvent asociată scandalului legat de carnea expirată a fost evaziunea fiscală, menţionată în 312 articole.

Câteva dintre autorităţile cu vizibilitate ridicată, implicate în cazul cărnii expirate, au fost:

  • DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, 756 articole),
  • ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, 456 articole),
  • CJPC Braşov (Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, 243 articole) 
  • SRI (Serviciul Român de Informaţii, 185 articole).

Principalele voci asociate acestui subiect au fost Daniel Constantin (Ministrul Agriculturii, 398 articole), Marius Duncă (Preşedinte ANPC, 240 articole), Sorin Minea (Preşedinte Romalimenta, 138 articole) şi Sorin Sava (Purtător de cuvânt SRI, 61 articole).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus