Skip to main content

Liiceanu: Am fost invitat la TVR pentru o emisiune despre cazul Pleșu-Antena 3, dar Stelian Tănase a spus că e o aiureală. Stelian Tanase: Emisiunea se va face

 

plesu si liiceanu agerpresScriitorul Gabriel Liiceanu a spus ieri seară, în emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 TV, că săptămâna trecută a primit o invitație la o emisiune ce urma să aibă loc la TVR despre cazul Andrei Pleșu-Antena 3, dar emisiunea nu s-a mai ținut, în condițiile în care șeful Televiziunii publice, Stelian Tănase, ar fi spus că "e aiureală", scrie HotNews.ro.

Publicitate

Liiceanu a precizat că Tănase a revenit, ulterior, afirmând că emisiunea urma să aibă loc luni: "azi e marți, nu s-a întâmplat nimic".

Contactat de HotNews.ro, Stelian Tănase a spus că ceea ce a spus Liiceanu "nu e exact" și că "emisiunea va avea loc".

Reamintim că Gabriel Liiceanu a participat la ședința CNA de ieri pentru a-l susține pe Andrei Pleșu, care a fost ținta unor atacuri din partea postului Antena 3, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Citește și pledoaria integrală a scriitorului Liiceanu în fața membrilor CNA - AICI.

Ce a spus Gabriel Liiceanu la B1 TV, despre invitația primită la TVR:

  • [la o zi sau două după emisiunea "Sinteză zilei" de la Antena 3, în care a fost atacat dur Andrei Pleșu] Pleșu a fost sunat de către Stelian Tănase. L-a sunat și, într-un mod extrem de elegant și de drăguț din partea lui, Stelian Tănase și-a exprimat compasiunea pentru situația în care l-a pus linșajul mediatic de marți. Și i-a spus că oricând televiziunea publică îi e la dispoziție, îl primește că oaspete oricând, pentru a pune la punct lucrurile. Și că îi pare foarte rău.
  • Andrei Pleșu a fost extrem de mișcat de acest gest de gentleman. Și la oră 3, am primit un telefon de la un redactor TVR, în care eram invitat la o emisiune în care să se discute exact chestiunea asta cu linșajele mediatice, cu moderator Cătălin Ștefănescu. Care, mi s-a spus, vine special de la Cluj pentru această emisiune.
  • Am spus că vin, după care a trecut o jumătate de oră și am fost sunat din nou de redactorul, realizatorul emisiunii, care mi-a spus că, din păcate, președintele televiziunii [n.red.: TVR nu are în prezent un președinte-director general, Stelian Tănase fiind director general interimar]a spus că e aiureală, că ce e cu emisiunea asta, că sunt alte subiecte fierbinți la ordinea zilei. (...) Cel care făcuse gestul acesta cu extremă eleganță, în clipa în care s-a pus problema unei asemenea emisiuni înăuntrul televiziunii a spus că nici vorbă, că nu au ce caută basistii acolo. (Liiceanu a precizat că nu i s-a vorbit direct folosindu-se acest termen)
  • Ce-i spunea [Stelian Tănase] lui Pleșu era una, ce făcea în realitate e alta. Asta se numește o enormă duplicitate. (...) Mi s-a părut ceva absolut enorm, nu știu cum nu i-a fost rușine. Nu s-a gândit, săracul, că lucrul asta devine public. (...) Andrei Pleșu l-a sunat din nou: ce faci, spui una, apoi razi emisiunea care mă privește? [I s-a răspuns că] Nu, e vorba de o neînțelegere, acum avem lucrul fierbinte cu Târgu Mureș. Dar luni, oricând... Azi e marți, nu s-a întâmplat nimic
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu