Skip to main content

Newsweek se întoarce pe print. Ediția tipărită pentru SUA apare în această săptămână

 

Sursa foto: Adevărul
Sursa foto: Adevărul

Publicitate

INEDIT. Săptămânalul american Newsweek, care în urmă cu mai bine de un an de zile renunța la ediția tipărită, devenind o publicație exclusiv online, își anunță reîntoarcerea pe print, potrivit The Guardian.

Relansarea pe piața de print se va face prin două ediții separate, una pentru Statele Unite ale Americii și una pentru Europa.

Potrivit sursei citate, ediția americană a revistei Newsweek va fi lansată vineri, 7 martie, în timp ce varianta europeană urmează să apară pe piață în următoarele săptămâni.

Reamintim că ultima ediție a publicației Newsweek a apărut pe piaţă pe 31 decembrie 2012.

Decizia de a elimina versiunea tipărită a venit după doi ani în care NewsWeek a înregistrat pierderi de 70 de milioane de dolari.

Redactorul-șef al ediției din Statele Unite, Jum Impoco, a spus că NewsWeek revine ca o publicație săptămânală, "un produs premium", care mizează pe un model de business care se va susține, în principal, din abonamente.

Editorul publicației europene, Richard Addis, a spus că noua revistă nu va avea o abordare diferită față de cele propuse de Time, principalul concurent, sau de publicațiile The Week și The Economist.

Newsweek va continua să apară și în varianta online, pe platforma newsweek.com.

Săptămănalul american Newsweek a intrat în proprietatea companiei IBT Media, începând cu luna august a anului trecut.

Oficialii IBT Media au anunţat, în august 2013, că vor prelua marca Newsweek şi operaţiunile în online ale acestei publicaţii de la compania IAC, care deţinea la momentul respectiv revista.

Publicația NewsWeek a fost fondată în 1933 de un fost jurnalist al publicației Time și preluată în 1961 de Washington Post.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu