Skip to main content

Newsweek se întoarce pe print. Ediţia tipărită pentru SUA apare în această săptămână

 

Sursa foto: Adevărul
Sursa foto: Adevărul

Publicitate

INEDIT. Săptămânalul american Newsweek, care în urmă cu mai bine de un an de zile renunţa la ediţia tipărită, devenind o publicaţie exclusiv online, îşi anunţă reîntoarcerea pe print, potrivit The Guardian.

Relansarea pe piaţa de print se va face prin două ediţii separate, una pentru Statele Unite ale Americii şi una pentru Europa.

Potrivit sursei citate, ediţia americană a revistei Newsweek va fi lansată vineri, 7 martie, în timp ce varianta europeană urmează să apară pe piaţă în următoarele săptămâni.

Reamintim că ultima ediţie a publicaţiei Newsweek a apărut pe piaţă pe 31 decembrie 2012.

Decizia de a elimina versiunea tipărită a venit după doi ani în care NewsWeek a înregistrat pierderi de 70 de milioane de dolari.

Redactorul-şef al ediţiei din Statele Unite, Jum Impoco, a spus că NewsWeek revine ca o publicaţie săptămânală, "un produs premium", care mizează pe un model de business care se va susţine, în principal, din abonamente.

Editorul publicaţiei europene, Richard Addis, a spus că noua revistă nu va avea o abordare diferită faţă de cele propuse de Time, principalul concurent, sau de publicaţiile The Week şi The Economist.

Newsweek va continua să apară şi în varianta online, pe platforma newsweek.com.

Săptămănalul american Newsweek a intrat în proprietatea companiei IBT Media, începând cu luna august a anului trecut.

Oficialii IBT Media au anunţat, în august 2013, că vor prelua marca Newsweek şi operaţiunile în online ale acestei publicaţii de la compania IAC, care deţinea la momentul respectiv revista.

Publicaţia NewsWeek a fost fondată în 1933 de un fost jurnalist al publicaţiei Time şi preluată în 1961 de Washington Post.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus