Skip to main content

Turcii ar putea să rămână fără Facebook şi Youtube

 

facebookPremierul Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a ameninţat cu interzicerea Facebook şi YouTube, după alegerile locale care vor avea loc pe 30 martie, scrie The Guardian.

Publicitate

Aflat într-un scandal politico-financiar, premierul Turciei este deranjat de faptul că, în ultima perioadă, pe reţelele de socializare au circulat mai multe convorbiri telefonice, care trezesc suspiciuni asupra implicării în nişte cazuri de corupţie.

Şeful Guvernului susţine că adversarii săi politici au abuzat de reţele sociale,  "fabricând" şi distribuind mai multe înregistrări audio, cu scopul de a  înlătura de la putere actualul regim.

"Suntem determinaţi să luăm noi măsuri pe acest subiect. Nu vom lăsa această naţiune la mila YouTube şi Facebook", a declarat Erdoğan într-un interviu acordat postului de televiziune turc ATV.

Întrebat dacă restricţionarea celor două platforme online sunt incluse în noile măsuri, el a răspuns ferm "Sunt incluse".

În convorbirile telefonice, a căror autenticitate nu a fost stabilită definitiv, premierul îi cere fiului său să ascundă sume mari de bani sau evocă un comision considerat insuficient, plătit de un grup industrial.

Despre acest subiect a scris iniţial agenţia Mediafax.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    probabil ca doar guvernantii tarilor nordice nu au ca vis suprem bagatul pumnului in gura cetatenilor = interzicerea retelelor de socializare si de informare! :( restul, tremura carnea pe ei sa scape dracului de nenorocitii care le pun pe tapet hotiile, abuzurile, crimele! :( va veni si ziua in care le vor inchide, dar ziua aia va fi si inceputul sfarsitului unei lumi care a depasit in nemernicie tot ce si-au putut imagina scriitorii sf! :(
  • Active News Active News
    Nu cred ca pot face asa ceva intr-o tara in anul 2014 dar mai ales intr-o tara care aspira sa devina membra a Uniunii Europene.

Trimite un comentariu

sus