Skip to main content

VIDEO. B1 TV va difuza un documentar despre istoria Ucrainei din ultimii 30 de ani

 

Screen Shot 2014-03-14 at 2.07.26 PMPostul B1 TV va difuza mâine, de la ora 21:00, documentarul „Ucraina: De la democraţie la haos”, care tratează istoria recentă a ţării vecine şi lupta sa pentru democraţie.

Publicitate

Filmul documentar, produs în 2012 de compania franceză  Les Films Grain de Sable, în colaborare cu Al Jazeera English, va fi prezentatat în cadrul emisiunii "Special B1", realizată de Sabin Orcan.

Axându-se în principal pe ultimii 30 de ani, acest film reprezintă istoria unei națiuni, importanța sa geopolitică în Europa Centrală și lupa continuă pentru democrație.

Documentarul "Ucraina: De la democrație la haos", cu o durată de 90 de minute, va fi difuzat în premieră pentru România de postul B1 TV.

Documentarul prezintă imagini inedite cu Viktor Iușcenko, Iulia Timoșenko, Vladimir Putin, Dmitri Medvedev ori Rinat Ahmetov și păreri avizate ale unor politicieni, profesori și jurnaliști ucrainieni.

Momentele istorice surprinse în documentar

Ruperea de fosta URSS din 1991, izbucnirea Revoluţiei Portocalii din 2004 şi venirea la conducerea ţării a preşedintelui Viktor Ianukovici, tocmai alungat de la putere de popor, sunt temele principale tratate în acest documentar care spune lucrurilor pe nume, fără menajamente.

Ukraine: From Democracy to Chaos Teaser Trailer from Mercury Media on Vimeo.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu