Skip to main content

CNA a prelungit licența Realitatea FM București

 
CNA a prelungit licența Realitatea FM București
Realitatea FM

Realitatea FMConsiliul Național al Audiovizualului a decis în ședința de astăzi să prelungească licența postului Realitatea FM București, deținută de Realitatea Media.

Publicitate

Înainte de prelungirea licenței pentru postul Realitatea FM București, membrii Consiliului au purtat discuții cu reprezentanții Realitatea Media cu privire la starea de insolvență a societății.

Unii dintre membri CNA i-au întrebat pe Mura Frînculescu și Andrei Țaru (avocat) în ce stadiu se află planul de reorganizare al Realitatea Media.

Avocatul Andrei Țaru a precizat, la solicitarea unor membri CNA, că există un plan de reorganizare în cazul Realitatea Media, care urmează să fie aprobat într-o ședință a adunării generale a creditorilor.

Mura Frînculescu, directorul executiv al Realitatea Media, a spus că nu înțelege de ce se poartă această discuție în condițiile în care CNA a aprobat o altă prelungire de licență, în urmă cu o lună de zile, când situația juridică a societății era identică.

Mura Frînculescu:

"Eu nu înțeleg această dezvoltare a discuției. Va reamintesc că luna trecută ne-ați dat prelungire pentru Realitatea TV Cluj deși ne aflam în aceași situatie. Astăzi pentru că nu avem motive editoriale și de altă natură ca să prelungim licența intrăm în niște discuții."

Lorand Turoș, membru CNA:

"Eu nu sunt convins că această cerere de prelungire este în cadrul legal sau nu. Dacă nu îndeplinește condițiile impuse de lege nu are ce căuta pe ordinea de zi."

Radu Călin Cristea, membru CNA:

"E vorba de retransmisia unui program TV de către un radio. Nu avem o problemă cu post TV dar avem o problemă cu postul de radio care retransmite programul de pe TV. Dacă postul este OK, iar Realitatea FM nu face decât să ia programele de pe TV nu văd care este problema."

VOTUL CNA. Solicitarea de prelungire a licenței postului Realitatea FM București a primit nouă voturi “pentru” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Alexandru Jucan, Lorand Turoș, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea) și două “împotrivă” (Monica Gubernat și Laura Georgescu).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu