Skip to main content

Discovery a anulat saltul de pe Everest după decesul a 13 șerpași într-o avalanșă

 

Discovery,  Joby Ogwyn, Everest Ca urmare a unei avalanșe în care și-au pierdut viața cel puțin 13 șerpași, Discovery Channel a decis să anuleze transmisia în direct a saltului de pe vârful Muntelui Everest, programul special care urma să fie difuzat pe 11 mai, scrie thewire.com.

Publicitate

"Dată fiind tragedia copleșitoare de pe Muntele Everest și din respect pentru familiile celor decedați, Discovery Channel nu va merge mai departe cu Everest Jump live. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către întreaga comunitate a șerpașilor", a scris rețeaua Discovery pe site-ul său.

Joby Ogwyn trebuia să sară de pe Everest într-un costum de zbor (wingsuit) pe 11 mai. În timp ce alpiniștii și echipa de filmare așteptau pe munte undeva mai jos, 25 de șerpași instalau franghiile și eliberau calea pentru membrii expediției.

Șaisprezece dintre ei au dispărut sub avalanșă. 13 trupuri au fost recuperate și trei sunt încă date dispărute. A fost cea mai neagră zi din istoria Everestului.

Joby Ogwyn, cel care urma să fie vedeta programului de pe Discovery, nu a fost rănit în avalanșă, dar a spus că echipa sa de șerpași a fost ucisă.

"Acești oameni au fost sarea pământului", a scris el pe pagina sa de Facebook. "Oameni mult mai buni decât mine. Inima mea e frântă", a mai scris Ogwyn.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu