Skip to main content

Doina Gradea, fostul şef Pro TV Internaţional şi asistenta personală a lui Adrian Sârbu în anii 90, a dat în judecată Pro TV

 
Doina Gradea Business Magazin
Doina Gradea Business Magazin

Doina Gradea Business Magazin

Doina Gradea, fost manager al Pro TV Internaţional, a decis să conteste în instanţă decizia companiei Pro TV SA de a o concedia. În acest sens, a fost depus în data de 2 aprilie un dosar la Tribunalul Bucureşti.

Menţionăm că Doina Gradea, care în ultimii zece ani a condus postul Pro TV Internaţional, a părăsit grupul de media în luna martie, după cum paginademedia.ro a anunţat AICI.

Contactată de Paginademedia.ro, Doina Gradea a declarat:

"Este dreptul meu să contest o decizie care mi se pare nedreaptă, iar instanţa va hotărî cine are dreptate.

Sunt un profesionist recunoscut pe piaţa din România, am fost concediată şi am dreptul de a mă apăra", a spus fostul manager al Pro TV International.

Unde lucrează acum?

"Am o perioadă de preaviz şi nu m-am angajat nicăieri, deşi aveam dreptul", a adăugat Doina Gradea.

Doina Gradea este unul dintre membrii fondatori ai grupului Media Pro. A venit în 1992, când exista doar agenţia de presă Mediafax, iar în anii 90 a fost asistenta personală a lui Adrian Sârbu şi apoi Corporate Affairs al companiilor conduse de acesta.

Carte de vizită Doina Gradea:

  • A venit, în 1992, ca reporter la agenţia Mediafax.
  • În 1994, secretar general de redacţie la canalul de ştiri Canal 31.
  • Din 1995 a fost asistenta personală a lui Adrian Sârbu, după care, în 1998, a fost Corporate Affairs Manager pe grupul MediaPro şi pe canalele Pro TV.
  • Din 2004 a fost director executiv al canalului Pro TV Internaţional.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tofunescu tofunescu
    din nimenia mea decretez ca o persoana cu profesionalism recunoscut in romania si mai ales rezultate ar fi prima dorita intr-o companie straina. oare nu a fost nici o discutie intre managementul actual si doamna in cauza despre pozitia dinsei? ce s-a intimplat totusi cu hacunamatata?
  • eu eu
    si eu ar trebui sa dau in judecata pro-ul. dupa 16 ani de munca in aceasta minunata companie, am fost concediata fara drep de apel sub pretextul ca se desfiinteaza postul. la o luna , au facut angajari pe postul eliberat de mine . cand am depus actele pentru somaj, o doamna de acolo a sesizat ca timo de 9 luni nu mi-au fost platite darile catre stat.( si stiu cine este de vina pentru asta). sunt multe nereguli acolo, iar momentan, in urma eliberarii vestitului turn din pache, toti angajatii stau inghesuiti in cladirile din curtea fostei fabricii excelent( inclusiv noul director general, un lituanian, parca) deci, despre ce vorbim?Bravo Doina Gradea! iti tin pumnii .....
  • zic si eu zic si eu
    Aici nu este vorba de incercarile vietii, ci de o actiune legala sau ilegala. Metoda "fatalista" pe care o sustii si-probabil- o si aplici, ne-a adus unde suntem astazi: un popor supus, incapabil de reactie atunci cand suntem calcati in picioare, care ne ascundem dupa "asa e viata, noi mergem mai departe, ca sa nu mototolim coperta".
    Nu ai dreptate! Pornind de la ceea ce suntem la venirea pe acesta lume, viata este asa cum ne-o facem si trebuie sa luptam pentru drepturile noastre.
    DG nu a fost concediata pentru ca asa a vrut soarta, ci pentru ca un manager a decis acest lucru. Daca Pro Tv a dat-o afara in mod illegal, trebuie sa plateasca. Daca a fost concediata legal, atunci doamna isi va suporta paguba acestui proces si va ramane cu rusinea.
    Mentalitatea de "chioscar", care da afara sau angajeaza vanzatoare dupa cum I se sau nu I se sco.la dimineata (ca doar e chioscu' lui si nu-i spune nimeni ce poate sau nu sa faca pe tarla), nu prea are ce cauta intr-o lume civilizata
    De aceea,avand in vedere pozitia pe care o ocupa DG, ma asteptam sa se desparte in urma unei intelegeri reciproc avantajoase, mai ales ca CME este listata. Exact cum au facut si cu Sarbu, ca d'aia nu s-a dus la.... Curtea Europeana a drepturilor omului.
    Poate nu s-au inteles la bani, dar din ce citesc in articol pare ca ei au luat-o pe calea romaneasca: i-au dat preaviz si i-au desfiintat postul. S-ar putea ca la sfarsit sa-i coste mult mai mult, dar asta nu este treaba noastra, fiecare este raspunzator de faptele sale.
  • Niță, Năstăsescu, Brandiburu Niță, Năstăsescu, Brandiburu
    Ipoteza: ”Sunt un profesionist recunoscut pe piața din România” (doamna Gradea).
    Concluzia : De ce a ramas doamna Gradea somera?
    Demonstratie: Fie doamna Gradea a mintit si nu e nici profesionist, nici recunoscuta ca atare (ca daca ar fi ar incasa in continuare bani de undeva) fie piata media din Romania nu o merita pe doamna Gradea, caz in care domnia sa se va reorienta catre o alta profesie (se numeste reconversie).
    QED
  • Alexandru C Alexandru C
    Protv nu se destrama.Nu sunt probleme financiare.Prima de paste primeste toata lumea.Are dreptul sa aleaga oamenii capabili pentru bunul mers al firmei.
  • penibil penibil
    Domnilor care o vedeti o profesionista. Nu am nici o parare pro nici contra doamnei caci nu o cunosc insa stim probabil ca "viata nu e dreapta" asa incat daca ti se intampla asta e mergi mai departe te adaptezi o iei pe alt drum, tricotezi, castigi o paine.
    Ca au ramas lichelele si pupincuristii si toti ratatii asta stim prea bine. Insa asta nu salveaza situatia. Pe bune te-ai nascut pe scaun director?Get a life, du-te in vacanta in Maroc sau unde ai fost(ca pe atunci viata era ok). Cred ca poti inchide o carte frumoasa dupa ce ai citit-o si fara sa ii trantesti copertile. Anyway, multi avem neplaceri sau chiar nedreptati in viata. Epinde de fiecare cum le facem fata. Mult noroc
  • cris cris
    "nu m-am angajat nicăieri, deși aveam dreptul"... pai nu te-ai angajat pentru ca n-ai mai gasit un job cu salariul pe care-l aveai la Pro, madam Gradea. Stii cati oameni au fost concediati abuziv in presa, cate concedieri colective s-au facut, dar au fost "mascate", cate 10-15 oameni pe luna, ca sa nu dea angajatorii salarii compensatorii si alte drepturi? Si amaratii aia n-au avut bani de avocati, sa-i dea in judecata. Ca marele sindicat Mediasind NU FACE NIMIC sa-i ajute pe jurnalisti, nu le acorda asistenta juridica, doar le recomanda un avocat care cere 1500 lei PLUS procent din suma castigata, dar pierde procese la greu de bun ce e.
  • penibil penibil
    Protopopescu. Tu esti al doilea naiv de pe pagina asta. Pentru o firma care da sa se prabuseasca si care cauta solutii sa se salveze pe ultima suta de metri taind de peste tot cheltuieli tu astepti prima de Paste? Wake up prietene pana nu esti si tu pus pe liber pentru ca "gandesti prea liber".
  • mona mona
    Ce inteleg este ca a fost o greseala a lui Cesnavicius. Care nici macar nu stia ce performante avea Doina. Si avea. Orice manager normal pastreaza oameni can Doina Gradea.
  • Bogdan Bogdan
    O cunosc si este maxim de profesionism. PRO TV a greșit. Pe ea trebuia sa o păstreze.
  • Dana Dana
    Eu o stiu, am lucrat cu ea mai demult. E foarte ok ce a facut. Si eu as face la fel. Si chiar mai rau. Ea e diplomata. Dadeam in ei de nu se vedeau. Trebuiau dati afara aia, se stiu ei bine care. Cred ca stau cu emotii mari oamenii.
  • Stefan Stefan
    Bravo ei! Oricum va castiga. Au dat-o afara aiurea. Ea nu era omul lui Sarbu sau al cuiva. Ea este un profesionist care isi face foarte bine treaba.
  • george protopopescu george protopopescu
    Lume, lume, sa afle tot poporul....Eu, Scarnavicius Lituanianul, am hotarat azi sa revendic prima de PASTE data angajatilor si sa o dau managerilor(slugilor mele credincioase care nu au curajul sa ia partea angajatilor ci sunt interesate doar de portofelul lor).
  • penibil penibil
    Cand te gandesti ce motive sunt invocate in vremurile astea pentru a fi disponibilitati oameni doamna aceasta nju realizeaza penibilul in care se pune cu aceasta initiativa chiar daca demiterea a fost o facatura. Sarbu ce ar fi trebuit sa faca sa se duca la curtea europeana ca l-au mazilit americanii? Si daca prin absurd castiga se duce la servici si o ss fie cald si bine ca inainte? Ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?
  • vlad vlad
    mda sigur, de asta audienta e tot mai mare.....
    deja la replicele "se destrama", "se scufunda barca", "se prabuseste",... au inteles invers.
    Unde vedeti ca se destrama daca spulbera audienta !?!

Trimite un comentariu

sus