Skip to main content

Expoziția World Press Photo ajunge la București în luna mai

 

World Press Photo 2014Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge din nou la București anul acesta, începând cu data de 8 mai.

Publicitate

Expoziția, organizată de Fundația Eidos, va fi deschisă pentru public în intervalul 8 – 29 mai 2014, în Piața Universității din București.

În cadrul expoziției, vizitatorii români vor avea ocazia de a admira Fotografia Anului la World Press Photo – celebra imagine a fotografului american John Stanmeyer, care ilustrează o serie de imigranți africani pe țărmul orașului Djibouti în timpul nopții, ridicându-și telefoanele în aer în încercarea de a capta un semnal necostisitor din țara vecină, Somalia - pentru a reînnoda legăturile cu rudele din străinătate.

Expoziția de la București include 140 de fotografii și face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, care călătorește în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de locații din peste 45 de țări și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

În 2012, expoziția a fost readusă pentru prima dată la București, după 18 ani de absență, prin eforturile Fundației Eidos, care a organizat expoziția și anul trecut.

Despre expoziția World Press Photo Foundation

  • Expoziția WPP este o inițiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955 în Olanda, și activează ca organizație independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam.
  • Activitatea Fundației este dedicată stabilirii standardelor ridicate în fotojurnalism și fotografie documentară la nivel mondial.
  • Competiția a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 țări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare.
  • În 2012, concursul a atras 5.247 de participanți din 124 de țări, care au înscris 101.254 de fotografii.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu