Skip to main content

Ultimele decizii ale instanței în cazul Lucian Duță vs. Mihai Gâdea și Antena 3. Cine și cui îi plătește daune

 

mihai-gadea-2 PRECIZARE. Conform hotărârii instanței din 17 aprilie, Lucian Duță trebuie să plătească Antenei 3 daune morale de 1.000 de lei și nu invers, cum a apărut inițial în articol. Facem rectificarea de rigoare. Totodată, obligația lui Mihai Gâdea de a plăti în solidar cu Antena 3 daune de 5.000 de lei către Lucian Duță se menține. Detalii în articol.

Publicitate

În prima fază a procesului dintre Lucian Duță, pe de o parte și Antena 3, de cealaltă parte, tribunalul a decis că Mihai Gâdea și Antena 3 trebuie să plătească, în solidar, suma de 5.000 de lei daune morale. Totodată, conform hotărârii inițiale, Mihai Gâdea și Antena 3 trebuie să publice hotărârea judecătorească “pe cheltuiala acestora, în 30 de zile de la data rămânerii irevocabile a acesteia, într-un ziar de circulaţie naţională, într-o singură ediţie” Hotărârea a fost dată în iunie 2013 și poate fi consultată aici.

Faza a doua. Instanța admite apelul Antena 3. Duță plătește și el daune, dar se mențin și obligațiile Antenei 3

Antena 3 a făcut o cerere reconvențională respinsă în primă instanță, dar admisă parțial de instanța de apel. Astfel, în 17 aprilie, în faza de apel, Tribunalul București a hotărât ca și Lucian Duță să plătească Antenei 3 daune morale de 1.000 de lei.

Conform aceleiași hotărâri, se mențin deciziile inițiale: Mihai Gâdea și Antena 3 să plătească în solidar 5.000 de lei daune morale către Lucian Duță și să publice sentința într-un ziar de circulație națională.

Sentința de apel a fost pronunțată la 17 aprilie, cu recurs în 15 zile de la comunicare. Sentința poate fi consultată aici

Cele două sentințe: 1. Judecătoria Sectorului 1, 14 iunie 2013:

Solutia pe scurt: Admite în parte cererea principală. Respinge cererea reconvenţională ca neîntemeiată. Obligă pârâţii GÎDEA EMANUEL MIHAI şi S.C. ANTENA 3 S.A., în solidar, la plata către reclamant a sumei de 5.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâţii GÎDEA EMANUEL MIHAI şi S.C. ANTENA 3 S.A., în solidar, la publicarea pe cheltuiala acestora, în extras, a hotărârii judecătoreşti, în 30 de zile de la data rămânerii irevocabile a acesteia, într-un ziar de circulaţie naţională, într-o singură ediţie. Ia act că reclamantul nu a solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare.

2. Tribunalul București, 17 aprilie 2014

Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de apelantul - reclamant ca nefondat. Admite apelul formulat de apelanţii - pârâţi. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Admite în parte cererea reconvenţională. Obligă reclamantul - pârât la plata daunelor morale în sumă de 1000 lei către pârâtul - reclamant. Menţine celelalte dispoziţii. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Conflictul Lucian Duță - Antena 3: În urmă cu doi ani, Mihai Gâdea a foslosit la adresa lui Lucian Duță (la vremea aceea șes an CNAS) un limbaj în care s-au găsit apelative precum "nesimțit", "dobitoc" și "mitocan". Pentru limbajul lui Gâdea la adresa lui Lucian Duță, postul Antena 3 a fost taxat și de CNA, la momentul respectiv, în martie 2012, cu suma de 150.000 de lei, după cum paginademedia.ro a relatat AICI.

Iată care a fost limbajul folosit de moderatorul Mihai Gâdea:

Mihai Gâdea: “Dumneavoastră sunteţi un nesimţit, dacă asta aţi înţeles.(strigând) Pentru că eu apăr altceva, domnule Duţă! Apăr pacienţii care sunt bolnavi de cancer şi de leucemie şi care nu au morfină. Dacă nu înţelegeţi asta, sunteţi un dobitoc! (Aplauze în studio) Ca dumneavoastră să mă acuzaţi pe mine că eu fac lobby pentru o firmă de medicamente înseamnă că nu aveţi raţiune! Aţi înţeles?”

Lucian Duţă: Domnul Gâdea!

Mihai Gâdea: Ce, domnule Duţă?

Lucian Duţă: Dumneavoastră, nu faceți decât să demonstrați mitocănia şi nesimţirea dumneavoastră nu a mea.

La finalul emisiunii – Mihai Gâdea: Vă mulțumesc mult, doamnelor și domnilor, îmi pare rău că în această seară m-am enervat peste măsură și îmi cer scuze pentru un cuvânt pe care n-ar fi trebuit să-l spun, i-am spus domnului Duță că ar fi un dobitoc, lucru pentru care îmi cer scuze. Nu am vrut să-l jignesc, dar în momentul în care cineva este fără rațiune, cum părea domnia sa, sigur, nu există nici un fel de justificare pentru cuvântul pe care l-am folosit.

Antena 3 a pierdut mai multe procese în ultimul an:

 • În luna martie a anului trecut, Antena 3 a pierdut procesul deschis în urmă cu un an de zile de Oana Schmidt Hăineală, fost șefă a Consiliului Superior al Magistraturii, după cum paginademedia.ro a anunțat AICI. Decizia poate fi contestată cu apel, în termen de 30 de zile de la comunicare.
 • La jumătatea lunii februarie, postul Antena şi jurnalista Oana Stancu au pierdut un proces în fața lui Marian Georgescu, tatăl preşedintelui Agenţiei Naţioanle de Integritate (ANI), Horia Georgescu. În acest caz, instanța a decis ca Antena 3 și Oana Stancu să-i plătească lui Marian Georgescu, în solidar, suma de 20.000 de euro, acestea reprezentând daune morale.
 • Mircea Badea, realizatorul emisiunii În gura presei, difuzată de Antena 3, a pierdut și el, anul trecut, un proces intentat de Robert Turcescu pentru amenințări și instigare la violență, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI. Decizia poate fi atacată cu recurs.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Cate comentarii cu dejectii si cati au timp prea mult de stat pe net.Schimbati programul,eu il schimb daca nu imi convine,dar nu ii mai luati apararea lui Duta ca pe ala nu am avut cum sa il demit din telecomanda.
 • "Obligă reclaamntul - pârât la plata daunelor morale în sumă de 1000 lei cître pârâtul - reclamant. "
  Citat de pe http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000327676&id_inst=3

  reclaamntul - pârât = duta
  pârâtul - reclamant. = gadea
 • Iti recomand link-ul urmator, ceea ce dobitocii retarzi o fac:
  http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000327676&id_inst=3

  Dupa ce ai sa citesti si ai sa deslusesti incalceala de nume, ai voie sa spargi monitorul de oftica....
 • tbancu, tu esti complet retardat mintal? daca vine gadea si iti arata o banana galbena si zice ca e un castravete verde...tu il crezi? ba mai mult te mai si duci in vecini sa spui aceeasi aberatie?
  citeste, ma dobitocule, sentinta si vezi ce zice in ea. pai cine e reclamantul in toata povestea asta? gadea? el s-a reclamat singur ca a folosit cuvinte jignitoare? evident ca gadea are calitatea de PARAT in procesul asta...si el trebuie sa dea reclamantului 1000 de ron.
  eu inca sunt stupefiat ca jegurile astea anteniste mint cu nerusinare la televizor si nimeni nu ia nici o atitudine. ar trebui dati inca o data in judecata pentru ca mint mizerabil cu privire la o sentinta. e ceva de neinchipuit cu pot minti oamenii astia.
 • Trecut de ora 13:00 si nu s-a facut o reactulizare a articolului? Oare cum se numeste acest lucru? E deontologic?
 • deci Petrisor, defapt e pe dos.... nu are de dat, are de luat..
  Trompetistul canta dupa notele scrise de altii...
 • sa nu uitam cum duta a lasat bolnavii de cancer fara medicamente si morfinaaa!!!!!!!!!!!! isi merita cu varf si indesat apelativele! nu ca gadea ar fi altfel...

Trimite un comentariu