Skip to main content

Paște fără Iisus din Nazareth. În zece ani, superproducția a lipsit doar de două ori de pe TV

 
Paște fără Iisus din Nazareth. În zece ani, superproducția a lipsit doar de două ori de pe TV
Iisus din Nazaret

 

Publicitate

Sursa foto: cinemagia.ro
Sursa foto: cinemagia.ro

 

PREMIERĂ A ULTIMILOR ANI. Filmul Iisus din Nazareth, ajuns aproape o tradiție în sărbătorile de Paști, nu figurează, în acest an, în niciuna dintre grilele posturilor de televiziune.

Celebra superproducție a regizorului Franco Zeffirelli era nelipsită de pe micile ecrane în preajma sărbătorilor pascale. Până acum, în ultimii zece ani, filmul a fost difuzat de opt ori: doar în 2006 și în 2009 a lipsit.

Cine a difuzat filmul în ultimii zece ani?

- În 2004, Iisus din Nazaret a fost dat de TVR 2. Pelicula de șase ore a fost împărțită în patru părți.

- Un an mai târziu, în 2005, filmul s-a văzut tot la postul public, dar la principalul canal, TVR 1.

- După un an fără Iisus din Nazaret, producție este difuzată, în 2007 de Pro TV. Postul deține recordul: din 2007 și până în 2013, Pro TV a difuzat Iisus din Nazaret de șase ori. A făcut o singură pauză, în 2009.

Ce audiențe făcea Iisus din Nazaret?

Cu mici excepții, filmul Iisus din Nazaret a fost programat, în general, în intervalele orare de după amiază sau dimineața și foarte rar în Prime-Time, cu efecte în audiența producției.

Astfel, cele mai bune audiențe le-au avut părțile difuzate în anul 2004 de TVR 2. Canalul a programat filmul seara, în intervalul de maximă audiență. Rezultatul: peste un milion și jumătate de români pe minut pe 8 aprilie 2004 (aproape 700.000 din orașe) și peste 1,3 milioane două zile mai târziu. De altfel, trei din singurele cinci difuzări cu peste un milion de telespectatori pe minut au fost cele difuzate de TVR 2 în 2004.

Ce rezultate a avut filmul în ultimii ani?

Anul trecut, cel mai bun rezultat al celor trei părți date de Pro TV a fost de 880.000 de români pe minut (pe 3 mai), în condițiile în care serialul a fost difuzat de la ora 15.00.
În 2012, ultima parte a seriei a fost difuzată la o oră mai bună – 22.20 –, chiar în seara de Înviere, tot de Pro TV, și a avut 1,2 milioane de telespectatori la nivelul întregii țări.

Cele mai bune rezultate ale seriei Iisus din Nazaret în ultimii zece ani, pe posturile TV din România. Număr telespectatori pe minut. Click pentru a mări:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • anul asta au fost difuzate multe productii cu tematica biblica, insa niciuna nu se compara cu capodopera lui Franco Zefirelli. Pacat ca n-au difuzat-o anul acesta. M-as putea uita la nesfarsit la filmul ala.

Trimite un comentariu