Skip to main content

Presa străină vorbește despre o posibilă preluare a CME, compania-mamă a Pro TV

 
Presa străină vorbește despre o posibilă preluare a CME, compania-mamă a Pro TV
cme

cmeCompania care deține Pro TV în România este subiectul unor speculații în presă. Câțiva afaceriști cehi ar fi interesați de preluarea Central European Media Enterprises, potrivit relatărilor din presa străină de astăzi.

Publicitate

Broadbandtvnews.com scrie că antreprenorii cehi Petr Kellner și Pavel Tykac ar fi interesați de preluarea pachetului majoritar al companiei CME, care în prezent este deținut de Time Warner.

Publicația mai notează că reprezentanții celor doi afaceriști cehi s-au întâlnit cu oficiali ai Time Warner la Londra pentru a discuta o posibilă tranzacție, dar n-au ajuns până în prezent la nicio înțelegere.

Agenția de presă cehă scrie (ceskenoviny.cz), de asemenea, că miliardarii Petr Kellner și Pavel Tykac s-ar afla în discuții pentru achiziția grupului CME. Deși cei doi nu au confirmat intenția de a cumpăra grupul de media, presa din Cehia mai scrie că ei ar fi interesați să păstreze doar postul privat ceh Nova și să vândă restul televiziunilor din grup.

Ceskenoviny.cz a speculat chiar posibilitatea ca stațiile din România să fie luate de Adrian Sârbu, fostul manager de care americanii de la CME s-au despărțit anul trecut, după ce acesta a ocupat funcția de președinte și CEO al companiei de media.

O altă publicație care a abordat acest subiect este bloomberg.com care scrie că trei afaceriști cehi sunt în discuții pentru a prelua CME, alături de cei doi deja menționați s-ar afla și Jan Dienstl.

Pe de altă parte, însă, agenția Reuters a publicat astăzi un scurt text în care a spus că un grup de afaceriști cehi au negat că s-ar afla în discuții pentru a cumpăra Central European Media Enterprises sau subsidiara sa din Cehia, după cum a relatat astăzi un ziar.

Chiar și publicația online Ceskenoviny.cz a scris în finalul articolului său că antreprenorii au negat în mod oficial că ar fi interesați de achiziția CME, în timp ce reprezentanții companiei de media păstrează liniștea.

Purtătorul de cuvânt al CME, Marek Kobal, a spus că grupul pe care îl reprezintă nu a comentat niciodată speculațiile de pe piață.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • asta e o miscare de a creste pe bursa de ce ar cumpara cme ca mai apoi sa vanda tot mai putin activele din cehia cumperi cme cu tot apoi vinzi toate activele mai putin cele din cehia ca poti sa cumper doar pe cele din cehia si nu tot cme ar costa mai putin asa bravo asa creste actiunile

Trimite un comentariu