Skip to main content

Valentin Nicolau, fost membru în CA al SRTv, găsit în incompatibilitate de ANI

 
Valentin Nicolau
Valentin Nicolau

Valentin NicolauValentin Nicolau, fost membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a fost găsit în incompatibilitate, de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), întrucât a ocupat simultan şi funcţiile de administrator şi director în cadrul editurii Nemira, scrie Mediafax.

Publicitate

Potrivit ANI, Valentin Nicolau s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada cuprinsă între 26 iunie 2012 şi 12 decembrie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al SRTv, a deţinut şi funcţiile de administrator şi director în cadrul societăţii Nemira Publishing House SRL.

Valentin Nicolau deţine în cadrul societăţii Nemira Publishing House SRL funcţia de administrator începând cu data de 21 iulie 2011 şi funcţia de director începând cu data de 9 iunie 2011, potrivit sursei citate.

Conform prevederilor articolului 99, alineatul (1), litera k) din Legea nr. 161/2003, "persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate din cadrul autorităţilor şi instituţiilor aflate exclusiv sub control parlamentar: [...] membrii consiliilor de administraţie [...] ale [...] Societăţii Române de Televiziune [...], li se aplică dispoziţiile art. 72 şi regimul incompatibilităţilor prevăzut [...] pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat [...]".

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului, mai notează Mediafax.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus