Skip to main content

A căzut tranzacţia anului: Omnicom-Publicis. O copertă de antologie în Advertising Age

 
Advertising Age
Advertising Age

Advertising Age După nouă luni de negocieri, grupurile media Omnicom Group şi Publicis Groupe au renunţat la acordul de fuziune de 35 de miliarde de dolari care ar fi creat cea mai mare companie de publicitate la nivel global, scrie Adage.com.

Publicitate

Publicaţia Advertising Age marchează "răzgândirea" celor două grupuri printr-o copertă memorabilă: un fond negru pe care stă scris în alb "never mind" (nu mai contează), sugerând că această fuziune este anulată ca şi cum nu ar fi avut loc o negociere în acest sens timp de luni bune.

Înţelegerea dintre cei doi giganţi din domeniul publicităţii a picat din cauza unor eventuale taxe prea mari şi pentru faptul că nu au ajuns la un consens în privinţa structurii de conducere a grupului care urma să rezulte în urma fuziunii.

Consiliile directoare ale Omnicom şi Publicis au votat în unanimitate să se retragă din acordul de fuziune, fără necesitatea plătii vreunui comision de anulare a contractului.

"Decizia de a renunţa la fuziune nu a fost nici placută, nici uşoară, dar a fost una necesară", a declarat Maurice Levy, presedinte şi CEO al Publicis, potrivit The Guardian.

Tranzactia ar fi urmat sa fie perfectată integral în acţiuni şi structurată ca fuziune între egali, creând o companie cu venituri anuale de 23 miliarde de dolari.

Noua companie ar fi urmat să fie deţinută în proporţii egale de acţionarii celor două grupuri şi condusă de cei doi directori generali, potrivit anunţului de fuziune făcut în luna iulie 2013.

Omnicom şi Publicis nu au reuşit să ajungă la o înţelegere în privinţa persoanelor care urmau să ocupe roluri cheie în management şi asupra structurii organizaţionale a noului grup, mai scrie The Guardian.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus