Skip to main content

Badea și Banciu sunt la capitolul "Oameni de televiziune insultă și amenință jurnaliști" în raportul FreeEx

 

mircea-badea-radu-banciuMircea Badea și Radu Banciu, cei doi realizatori ai emisiunilor de satiră de la Antena 3 și respectiv B1 TV, apar în raportul realizat anual de ActiveWatch, la capitolul "Oameni de televiziune insultă și amenință jurnaliști".

Publicitate

Raportul vorbește de mai multe situații în care cei doi oameni de televiziuni i-au insultat pe alți colegi de breaslă.

- Despre Mircea Badea, realizatorul emisiunii În gura presei de la Antena 3, realizatorii raportului au spus că a "adresat jigniri și amenințări grave la adresa unor oameni din presă, considerați a fi susținători ai președintelui Traian Băsescu".

- Despre Radu Banciu se vorbește ca fiind un "corespondent" al lui Mircea Badea, "de cealaltă parte a frontului politico-mediatic".

"Banciu practică același tip de limbaj agresiv, plin de insulte și atacuri la persoană", se mai arată în raportul FreeEX.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, pasajele din raportul FreeEx unde Mircea Badea și Radu Banciu au fost încadrați în capitolul "Oameni de televiziune insultă și amenință jurnaliști".

Pe 26 iulie, omul de televiziune Mircea Badea a comentat în emisiunea „În gura presei”, difuzată de Antena 3, faptul că a fost chemat la Direcția Națională Anticorupție în calitate de martor în dosarul lui Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group. Badea a jignit reporterii care se aflau în fața DNA și care i-au adresat întrebări în legătură cu prezența sa în fața procurorilor.

„Martorul nu dă explicații, el oferă informații, depune mărturie. (…) Se poate să jignim, mai ales când avem dreptate. Reporterașii ăia de la Parchet... săracii... eu le-aș da ălora un test de inteligență. În momentul în care auzi tonele alea de întrebări inepte, rostite cu timbrul ăla vocal de mahalagii siniștri, ți se suie sângele în cap! Niște întrebări... Ăștia sunt niște dovleci, că, dacă nu ar fi dovleci, nu ar sprijini trotuarul în fața instituțiilor. Eu astăzi îi dădeam unuia, zic o prostie acum, dacă îi dădeam unuia o bucată ... dacă îți dau un cot, îți zbor dinții ăia, dacă făceam asta, Badea a devenit isteric din frică față de procurori. Ce făcea aia de la B1, săraca aia care m-a întrebat de ce am venit? Săraca dacă nici cu perfuzii în cap nu se va schimba, e ca Lăzăroiu... Una la B1 la emisiunea unui băsist abject de la Căcăreaza 1, Prisăcariu îl cheamă, ceva, un fel de homuncul, un fel de formă de viață puturoasă, probabil sprijinea aceeași bordură de dimineață, mai schimbase aroma personală stând în soare atâtea ore acolo” , a spus Badea.

Badea a mai adresat jigniri și amenințări grave și la adresa altor oameni din presă, considerați a fi susținători ai președintelui Traian Băsescu.

„Mă surprind gândindu-mă, fantasmând și fiind sigur de comportamentul meu cu privire la, uite, următoarea situație: presupunem, presupunem - se întâmplă atâtea în viața asta - deci dacă aș trece pe un drum de munte și în stânga e o prăpastie și așa cu două degețele se mai ține de o frunzuliță vreun propagandist d-ăsta abject, băsist hidos, oribil, putred, viermănos, d-ăsta... Tapalagă... nu știu dacă ați auzit, e un fel de homuncul - Sabin Orcan, ați auzit de așa ceva? Ăsta, Turturică ăla de clipește nervos și dezaxat din ochișorii mici înecați în grăsime, vreun Turcescu, vreun d-ăștia. Să-l văd așa, cu două degete, ajutor, ajutor. Prietene, nu numai că nu îl ajut, mă întorc cu spatele și plec. La unii.”
„E, atât de rău îi urăsc pe ăștia. Și nu știu cum e viața asta, că, vezi tu, e complicată rău, până la vârsta respectabilă pe care am atins-o mi-am dat seama că e impredictibilă viața. Prietene, dacă o să am vreodată ocazia în această viață să le fac rău ăstora, o să le fac. Deci n-am nici cea mai mică opreliște. Românisme d-alea de genul «Să-i lăsăm în plata Domnului», d-alea, știi? Nu cred în plata Domnului. Deci dacă vreodată în această viață voi avea ocazia să le fac rău, o să le fac rău. Meticulos, încet și determinat.”

Radu Banciu, corespondentul lui Mircea Badea

Badea are un „corespondent” de cealaltă parte a frontului politico-mediatic. Este vorba de Radu Banciu, prezentatorul emisiunii Lumea lui Banciu, difuzată de postul B1TV la aceeași oră cu emisiunea În gura presei. Banciu practică același tip de limbaj agresiv, plin de insulte și atacuri la persoană, motiv pentru care emisiunea este printre cele mai sancționate de CNA.

Banciu a fost deja acționat în judecată de mai multe persoane publice, pierzând în 2013 un proces cu prezentatoarea de știri Andreea Berecleanu, despre care a afirmat că „a umblat din floare-n floare pentru o funcţie. Şi-a găsit bărbaţi bine situaţi care să o propulseze” . Într-o altă emisiune, Radu Banciu l-a caracterizat pe Mircea Badea folosind termenii „dobitoc”, „bou” şi „handicapat” .

Curpinsul raportului, care poate fi citit integral AICIFreeEx 2013

Screen shot 2014-05-04 at 9.48.52 PM

Screen shot 2014-05-04 at 9.49.04 PM

Screen shot 2014-05-04 at 9.49.20 PM

Screen shot 2014-05-04 at 9.49.36 PM

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • badea in raport cu Banciu! hi, pai macar Banciu are o cultura generala foarte buna iar rezidul asta uman labadea e saracul un avorton numai bun de dosul varanului.
  • Cu privire la Banciu, jos pălăria! Insultele sale sunt întotdeauna cu tâlc şi au menirea de a crea o anume emulaţie faţă de stări de fapt intolerabile. Despre golanul de cartier Badea Mircea, total de acord cu caracterizarea făcută de dl. Banciu.
  • Banciu si badea - niciodata in aceeasi propozitie! Raportul e (inerent) subiectiv si, sincer, chiar ne puteam lipsi de el.Ca si de badea, pe care tot mai sper ca o sa il opreasca cineva... cumva.

Trimite un comentariu