Skip to main content

ZIUA PRESEI. Clubul Român de Presă, de 3 mai: Libertatea presei se susţine prin mass-media valoroase editorial şi solide financiar

 
presa-cu-lanturi - blogactivewatch
presa-cu-lanturi - blogactivewatch

presa-cu-lanturi - blogactivewatchZiua mondială a libertăţii presei găseşte mass-media din România într-o "perioada încă dificilă din punct de vedere economic, care afectează aproape toate entităţile din acest domeniu, un reviriment nefiind de prevăzut pentru 2014", spune Clubul Român de Presă (CRP).

Publicitate

"De asemenea, 2014 înseamnă pentru mass-media româneşti un an agresiv din punct de vedere politic, cu două perioade electorale, în care influenţele politice se resimt în majoritatea activităţilor editoriale ale redacţiilor. În 2014, libertatea de exprimare şi echilibrul în acţiune ale mass-media româneşti sunt afectate, mai mult ca în alţi ani, de constrângerile economice şi de condiţionările politice. Presa se află sub o dublă presiune – economică şi politică, neexistând o voinţa a autorităţilor ca mass-media sa fie sprijinte în spirit european, transparent şi nediscriminatoriu", se mai arată în comunicatul remis Paginademedia.ro cu ocazia Zilei mondiale a libertăţii presei.

Clubul Român de Presă consideră că în acest an se menţin problemele din interiorul mass-media româneşti.

"Presa continuă să fie afectată de restructurări, managementul nu a găsit încă răspunsuri creative la schimbările majore din domeniu, aduse de transformarea obiceiurilor de consum ale publicului, calitatea prestaţiilor jurnalistice rămâne, cu mici excepţii, la cote modeste", mai spune CRP.

CRP: Redresarea poate veni doar din interiorul mass-media

"Contextul şi perspectivele negative arată că redresarea poate veni doar din interiorul mass-media şi că este nevoie de un efort comun pentru găsirea soluţiilor de relansare. Libertatea presei în România anului 2014 şi a anilor următori trebuie să însemne companii consolidate financiar, redacţii stabile şi valoroase profesional, o identitate bine conturată a profesiei de jurnalist şi a industriei mass-media.Fără autonomie susţinute din interior, prin valoare editorială şi putere financiară nu există libertate reală a presei", se mai spune în comunicatul CRP, cu ocazia acestei aniversări.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ilinois B1 ilinois B1
    CRP nu face absolut nimic in tara asta , doar numele ! Ce au de zis in legatura cu Antena3 , ce-au facut cu sublimul CNA ! Mie mi-ar fii rusine !

Trimite un comentariu

sus