Skip to main content

Discuții în contradictoriu la CNA pe grila TVR Cluj din cauza emisiunii „Dialoguri cu Andrei Marga”

 

andrei marga _ stirileprotv

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat grila de programe a postului regional TVR Cluj, cu noua sa structură, dar nu au lipsit discuțiile în contradictoriu pe acest subiect.

Narcisa Iorga, membru CNA, a propus inițial amânarea aprobării structurii grilei, întrucât consiliul ar trebui să poarte o discuție cu reprezentanții postului în legătură cu o nouă emisiune, Dialoguri cu Andrei Marga, în care invitat permanent este fostul ministru de externe. Majoritatea membrilor CNA au spus că trebuie mai întâi stabilit dacă Marga mai este sau nu politician.

„Domnul Marga este om politic. Numele domniei sale apare într o emisiune, poate schimbă măcar numele acestei emisiuni”, a propus Narcisa Iorga.

Propunerea de amânarea nu a trecut însă de votul Consiliului. „Eu sunt de acord cu invitarea postului la discuții, dar nu fără să aprobăm grila”, a explicat Monica Gubernat, membru CNA.

La rândul său, Cristina Trepcea, membru CNA, a declarat că s-a mai  întâmplat ca grila de programe să fie aprobată cu anumite condiționări.

Lorand Turoș, membru CNA: „Noi votăm structura, acele procente. Fatul că o emisiune poartă numele unui politician nu are nicio legătură cu structura grilei de programe”.

Narcisa Iorga – Sunt solicitări de reactualizare a structurii și grilelor de programe. În grilă există o emisiune care încalcă cutumele CNA și legislația. Dacă nu vreți să discutăm, foarte bine, mergem mai departe.

Christian Mititelu, membru CNA – „Eu propun să aprobăm grila și să facem o monitorizare a emisiunii și vom vedea atunci ce e de făcut”.

Narcisa Iorga – Eu nu spun că merită o sancțiune, eu am o problemă cu faptul că este promovat în titlu un om politic. Este o promovare permanentă, prin nume, nu mai vorbesc prin invitat.

Cristina Trepcea - Sunt absolute de acord că noi nu votăm numele unei emisiuni, dar numele unei producții trebuie să respecte anumite reguli. E normal să ne gândim dacă acesta este în acord cu legea sau cu interesele publicului. Trebuie să verificăm care este statutul politic al domnului Marga, dar dacă dânsul ar fi candidat la președinție, nu credeți că ar fi cam dubios ca o emisiune să-I poarte numele?

Lorand Turoș - Sunt perfect de acord, dar aceasta este o altă speță. Nu trebuie condiționată aprobarea unei structuri de programe de numele unei emisiuni.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • pt "tomescu": da, domnule romeo couti, asa este, este o emisiune foarte veche, chiar de dinainte sa existe postul. inainte dl marga realiza emisiunea in scris. pardon, inscrisuri. semnate horia si muresan.
    fara legatura, dvs. ce nume de cod aveti (deci aveti, nu aveati, sesizati nuanta)?
  • tomescule sa nu-mi spui ca acest securist dovedit este om de cultura ca vars acum pe tastatura calculatorului meu, pai dumneata spui de respectul oamenilor de cultura? cind cel mai mincinos plagiator ponta ii arunca la gunoi pe cei mai intelectuali oameni pe car tara noastra ii are? ce nesimtire ordinara s vii cu un asemenea personaj grotesc si sa spui ca'i om de cultura! marga este distrugatorul Institutului de Culttura, a distrus totul ceia ce a facut adevaratii intelectuali.
  • Emisiunea nu este noua. Este cea mai veche emisiune a postului. Este un succes de vreo 7-8 ani. In Romania, respectul pentru oamenii de cultura este insa inexistent. Doamna narcisa iorga are vreo calitate in afara de cea politica in virtutea careia ocupa un post pe care nu-l onoreaza?
  • Directorul postului de vreo 12 ani, Romeo Couti, il cultiva pe Marga dintotdeauna pentru sprijin politic si il plateste pe masura.Recent, a lansat si o carte de dialoguri cu acesta, la editura lui Dancu.Cind ma gandesc ca Marga a fost rector 19 (nouasprezece) ani si ca multe voci considera ca si acum conduce din umbra Universitatea, cred ca pretiosii si imaculatii intelectuali din Cluj au exact ce merita...

Trimite un comentariu