Skip to main content

Freedom House România lansează burse europene pentru jurnaliști și bloggeri din presa locală

 
 Freedom House România lansează burse europene pentru jurnaliști și bloggeri din presa locală
jurnalisti

Sursa foto: animalnewyork.com
Sursa foto: animalnewyork.com

Publicitate

Reprezentanța Comisiei Europene și Freedom House România lansează ediția din 2014 a programului „Bursele Europene: Jurnaliști în dialog”.

Programul se adresează publiciștilor și jurnaliștilor din presa locală, precum și bloggerilor din provincie, și urmărește recunoașterea meritelor, susținerea celor care abordează în mod profesionist teme europene la nivel local și regional, precum și stimularea creșterii calității editorialelor, comentariilor, analizelor și reportajelor acestora.

Trei seminare în România

În cadrul acestui program vor fi organizate în lunile iunie-iulie 2014, în diferite zone ale tarii, trei seminarii în care vor fi dezbatute teme europene de maxima însemnatate pentru România cum ar fi:

  • - „Provocarile aderarii la euro – argumente pro si contra”,
  • - „Statul de drept, lupta contra coruptiei si Mecanismul de Cooperare si Verificare”,
  • - „Dezvoltare si politici regionale”,
  • - „Constructia europeana – institutii si procesul decizional”.

Cei 45 de participanti la aceste seminare vor fi selectionati dintre publicistii, ziaristii din presa locala si bloggerii din provincie care au abordat tematica europeana în editorialele, comentariile, analizele ori reportajele realizate în ultimele 12 luni. Cei selectati vor participa la unul dintre cele trei seminare.

Pentru înscriere trebuie:

  • - completată fisa de înscriere care se găsește în secțiunea dedicată acestui proiect pe freedomhouse.ro
  • - trimise maximum trei produse editoriale (editoriale, comentarii, analize ori reportaje) care au legatura cu tematica europeana realizate în perioada mai 2013 - aprilie 2014.

Termenul limita pentru înscrieri este 5 iunie 2014. Mai multe detalii despre modalitatea de înscriere gășiți pe FreedomHouse.ro.

Selectia va fi realizata de organizatori în perioada 6-10 iunie. În 10 iunie 2014 vor fi comunicate rezultatele selectiei.

12 dintre cei 45 de participanti la aceste seminare (cei mai activi si mai interesati de problematica europeană) vor fi selectionati ulterior, acestia urmând sa ia parte în vizite de studiu si stagii la instituțiile europene.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu